Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Νιάσσος Μιχάλης

O  Μιχάλης Νιάσσος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πίζας και Νεαπόλεως Ιταλίας απ’ όπου αποφοίτησε το 1984 με άριστα και έπαινο ως Αεροναυπηγός Μηχανικός. Το πτυχίο αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα ως ισότιμο του Πολυτεχνείου και απέκτησε λόγω εργασιακής εμπειρίας, εκτός της επαγγελματικής αδείας του Αεροναυπηγού Μηχανικού και τις άδειες του Μηχανολόγου Μηχανικού και Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.

Το 1993 παρακολούθησε την ενός έτους μεταπτυχιακή επιμόρφωση της ΠΑΤΕΣ – ΣΕΛΕΤΕ και απέκτησε το  πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1986 ως Μηχανικός συστημάτων και εφαρμογών για έργα των Ενόπλων Δυνάμεων εξελισσόμενος ως τον βαθμό του Τεχνικού Διευθυντή. Παράλληλα δίδασκε  σε Τεχνικές επαγγελματικές σχολές.

Το 2000 ίδρυσε και διευθύνει στην Ελλάδα την εταιρία INTECH, η οποία έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων και σημαντικά έργα στον Δημόσιο τομέα όπως το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Βουλής των Ελλήνων και το portal για το Περιβάλλον του ΥΠΕΚΑ (www.e-per.gr)

Το 2006 ίδρυσε και διευθύνει στην Ιταλία την εταιρία NASTECH, με αντικείμενο την έρευνα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία και  συμμετέχει  σε πολύ μεγάλα Ευρωπαϊκά έργα όπως OPENAIR και SARISTU με συνεργάτες εταιρίες όπως, AIRBUS, EADS, Rolls-Royce, Snecma, DASSAULT , VOLVO κ.α.

Λόγω της μεγάλης του αγάπης για την εκπαίδευση, συνεχίζει την δραστηριότητα αυτή ως καθηγητής στο BHC από το 2004.