Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Μέλλιου Χριστίνα

Η Χριστίνα Μέλλιου είναι καθηγήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου.  Σπούδασε Ευρωπαϊκές Επιστήμες στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Portsmouth).
Στο πλαίσιο των σπουδών της μετείχε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus (Philipps Universität Marburg, Hessen/Germany και Haagse Hogeschoοl, The Hague/The Netherlands) όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της πάνω σε θέματα Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτικής, Ευρωπαϊκού Δικαίου και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Ο κύκλος των σπουδών της ολοκληρώθηκε με την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) με βαθμό «Άριστα» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στον τομέα της Οικονομικής Γεωγραφίας –Γεωπολιτικής.
Πριν την επαγγελματική της ενασχόληση στον χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, διατέλεσε Ειδικός Γεωπολιτικών Αναλύσεων στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας  (ΚΕΘΙ)- φορέα υπαγόμενο στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και διδάσκουσα στην Δημόσια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση (Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή).
Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, αρθρογραφία σε επιστημονικές εκδόσεις (Γεωστρατηγική-τετραμηνιαία επιθεώρηση του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και ερευνητικό έργο στο Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GEOLAB) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά.