Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Μήνυμα του προέδρου

Ο πρόεδρος του ΕλληνοΒρετανικού ΚολλεγίουΑγαπητοί υποψήφιοι φοιτητές,

Ιδρύσαμε το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ το 1989 ακριβώς μετά την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 48 του 1989.

Είχαμε ήδη σχεδόν 20 έτη εμπειρία στην μεταλυκειακή επαγγελματική εκπαίδευση (λόγω της λειτουργίας των Σχολών ΔΕΛΤΑ και του ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ). Είμαστε από τότε λοιπόν έτοιμοι για το επόμενο βήμα που ήταν η τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Από το 1990 συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά Πανεπιστήμια και από τότε αναπτυσσόμαστε συνεχώς δημιουργώντας το δικό μας ελληνικό - βρετανικό εκπαιδευτικό πρότυπο (για αυτό και το όνομά μας είναι Ελληνο – Βρετανικό).  Από το 2011 ξεκινήσαμε μία νέα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Glyndŵr στην Ουαλία, η οποία τελείωσε ουσιαστικά τον Οκτώβριο του 2014.  Από το 2015 θα συνεργαζόμαστε με ένα νέο βρετανικό πανεπιστήμιο.

Ο δικός μας τρόπος λειτουργίας είναι ακριβώς αντίθετος από αυτόν του σημερινού ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου από τον οποίο δεν θα είχαμε να δανειστούμε τίποτε.

Εμείς πιστεύουμε στην συνεχή και μείζονα προσπάθεια σπουδαστών και καθηγητών για να επιτευχθούν οι στόχοι μας, είμαστε εναντίον της χαλαρότητας και του εφησυχασμού, μας ενδιαφέρει το τι γίνεται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Επίσης ενδιαφερόμαστε για τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά και μας ενδιαφέρει η επιτυχία του και κατά την διάρκεια της φοίτησής του και μετά.
Εμείς δεν είμαστε περήφανοι για τις αποτυχίες αλλά για τις επιτυχίες των σπουδαστών μας και μάλιστα εκείνων που ήταν αδύνατοι, όταν τους δεχθήκαμε.
Εξ άλλου δεν μας ενδιαφέρει η υπερβολική δημοσιότητα και η έπαρση για τα όποια επιτεύγματα του Κολλεγίου, των καθηγητών, των σπουδαστών, των αποφοίτων μας. Προτιμούμε την ηρεμία της δύναμης που πηγάζει από τον τρόπο εργασίας μας και αντιστοιχεί και στο σήμα μας, το λεοντάρι.

Αξίζει να πούμε δύο λόγια για το τί σημαίνουν το όνομά μας και το σήμα μας.  Το όνομά μας, Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, λέει ακριβώς τι κάνουμε, δηλαδή Βρετανικές Πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα για αναγνωρισμένο Bachelor και Master.  Tο σήμα μας, το λιοντάρι, εξηγεί τί εξασφαλίζουμε στους σπουδαστές μας, δηλαδή ηρεμία κατά την εκπαίδευση, υπερηφάνεια κατά την αποφοίτηση και δύναμη κατά την επαγγελματική ζωή.

Κατά την διάρκεια αυτών των ετών καταφέραμε να οργανώσουμε την προσφορά στην Ελλάδα πολλών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, οπό τα οποία έχουν αποφοιτήσει πολλές εκατοντάδες πετυχημένοι σπουδαστές μας και προχωράμε με εμπιστοσύνη για ακόμη μεγαλύτερη μελλοντική ανάπτυξη σε συνεργασία και με άλλα βρετανικά Πανεπιστήμια.

Το 2005 πετύχαμε για τους αποφοίτους μας μια πολύ σημαντική αναγνώριση από το βρετανικό ΔΟΑΤΑΠ (NARIC) - την αναγνώριση ότι τα πτυχία τους είναι πλήρως ισότιμα στην Μεγάλη Βρετανία και ακαδημαϊκά και επαγγελματικά με τα αντίστοιχα που απονέμονται στην ίδια την Μεγάλη Βρετανία.
Έτσι τα πτυχία των αποφοίτων μας καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 36 του 2005 δηλαδή:

  • Απονέμονται από Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, που έχει πιστοποιήσει τα προγράμματα σπουδών μας.
  • Είναι ίδια με τα άλλα πτυχία του Πανεπιστημίου.
  • Αναγνωρίζονται στην χώρα του Πανεπιστημίου.

Εξ άλλου μετά την αναθεώρηση του ΠΔ 38/2010 όλα τα πτυχία των αποφοίτων μας αναγνωρίζονται από το αρμόδιο συμβούλιο ως ισοδύναμα με αντίστοιχα ελληνικά πανεπιστημιακά πτυχία υπό τις προϋποθέσεις και σύμφωνα με τις διαδικασίες αυτού του διατάγματος.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους σας καλώ να έλθετε να σπουδάσετε σε εμάς αυτό που θέλετε να γίνετε και σας βεβαιώνω, ότι θα είμαστε δίπλα σας κατά την διάρκεια της φοιτήσεώς σας παροτρύνοντάς σας, πιέζοντας σας, επαινώντας σας όταν το αξίζετε.

Φιλικά,
Κ. Καρκανιάς
Πρόεδρος