Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Οι σπουδαστές μας

Οι σπουδαστές που περιμένουμε στο ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ είναι απόφοιτοι λυκείου με καλή γνώση Αγγλικών.

Ζητάμε άτομα που τους αρέσει να προσπαθούν, να ανακαλύπτουν διαρκώς νέα πράγματα και να μελετούν.

Οι υψηλές βαθμολογίες του λυκείου δεν είναι αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει αφού δεν σημαίνουν πάντα, ότι ο νέος που δεν τις έχει δεν είναι ικανός για ακαδημαϊκές σπουδές.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι δυστυχώς στο Ελληνικό Λύκειο πολλές φορές επιβραβεύεται η αποστήθιση και όχι η δημιουργική σκέψη.

Περιμένουμε, ότι οι σπουδαστές μας θα είναι νέοι και νέες δυναμικοί, που επιθυμούν πραγματικά να σπουδάσουν και να γίνουν ικανοί επαγγελματίες στις ειδικότητές τους.

Περιμένουμε, ότι οι σπουδαστές μας θα παρακολουθούν τα μαθήματα και θα αφιερώνουν αρκετές ώρες στα εργαστήρια και στην βιβλιοθήκη, για να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τους ορίζοντες της σκέψεώς τους. Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ εκείνων, που πέτυχαν ή δεν πέτυχαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επιλέγουμε τους σπουδαστές μας με βάση τις γενικές επιδόσεις τους στο Λύκειο, την φιλοδοξία τους να σπουδάσουν και την απόφασή τους να προσπαθούν πραγματικά. Δεν θα θέλαμε να έχουμε ως σπουδαστές άτομα, που ενδιαφέρονται μόνο για “ένα δίπλωμα”. Αντιθέτως ενδιαφερόμαστε για εκείνους, που θεωρούν το πτυχίο τους ως ανταμοιβή μιας κοπιαστικής και δημιουργικής προσπάθειας.

 

Το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ κατά το 2013-14 προσέφερε 7 προπτυχιακά και 2 μεταπτυχιακά Βρετανικά Πανεπιστημιακά Προγράμματα. Κατά το 2015-16, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αναστείλλαμε την λειτουργία των κολλεγιακών μας προγραμμάτων.  Οι πληροφορίες που δίνουμε για τα προγράμματά μας αφορούν τα τμήματα σπουδών όπως λειτουργούσαν κατά το 2013-14 και όπως θα λειτουργήσουν ξανά κατά το 2018-19.