Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Που βρισκόμαστε

Το Ελληνοβρετανικό λειτουργεί στο κτίριο της οδού Ρεθύμνου 2 και Βασιλέως Ηρακλείου μεταξύ του Άλσους του Πεδίου του Άρεως και του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το κτίριο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνολογίας και Αρχιτεκτονικής, την Βιβλιοθήκη, τους χώρους διοίκησης, την Κεντρική Γραμματεία, το κυλικείο και αίθουσες καθηγητών.

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και έτσι είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση σε αυτό για όλους τους σπουδαστές αφού όλες οι κύριες συγκοινωνιακές γραμμές καταλήγουν πολύ κοντά (λεωφορεία, τρόλεϋ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).

Εξ άλλου όλες οι μεγάλες βιβλιοθήκες είναι σε πολύ μικρή απόσταση, όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Βιβλιοθήκη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Βιβλιοθήκη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη φοιτητική ζωή καθώς βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο.  Επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίο του Άρεως, ο Λόφος του Στρε΄φη, ο Λυκαβητός κλπ.