Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Η βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκηΑπό τον Σεπτέμβριο του 2017, το Ελληνοβρετανικό μεταφέρθηκε σε ένα νέο πολύ όμορφο κτίριο, ένα παλιό αρχοντικό, στην οδό Μαυρομματαίων 25, μόλις 450 μέτρα μακριά από το παλαιό κτίριο της οδού Ρεθύμνου.   Το νέο κτίριο είναι σε πολύ κεντρικό σημείο, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολύ κοντά σε πολλές συγκοινωνίες.

Η βιβλιοθήκη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για το διδακτικό έργο και την έρευνα.

Η βιβλιοθήκη του ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις όλων των προγραμμάτων σπουδών.

Η βιβλιοθήκη περιέχει περίπου 16.000 βιβλία και αρκετά περιοδικά ενώ γίνεται συνεχής προσπάθεια εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του περιεχομένου της.

Επίσης χρησιμοποιείται σύστημα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή για εντοπισμό και χρήση βιβλίων και άρθρων και οποιουδήποτε αναγκαίου έντυπου υλικού.

Πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα, ότι η βιβλιοθήκη του ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ είναι από τις πρώτες Ηλεκτρονικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Διαθέτει δύο σταθμούς εργασίας εξοπλισμένους με μονάδες CD-ROM και επίσης διαθέτει αρκετούς τίτλους σε δίσκους CD-ROM.

Τα συστήματα αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων και βιβλιογραφικών πληροφοριών που είναι απαραίτητος για τις εργασίες των σπουδαστών.

Οι υπολογιστές της Βιβλιοθήκης είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο INTERNET του ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ.