Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

«ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ»

Το Ελληνοβρετανικό τα πέντε τελευταία χρόνια λειτουργεί γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο βοηθά τους αποφοίτους στην σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία για την συνέντευξη πρόσληψης και την εύρεση εργασίας.

Συνεργαζόμαστε με εταιρείες συμβούλων και διοργανώνουμε ετησίως «Ημέρες Καριέρας». Επίσης προσφέρουμε στους σπουδαστές μας βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια. Τα θέματα που διαπραγματευόμαστε είναι «Αυτογνωσία με την χρήση Ψυχομετρικών εργαλείων, ενδυνάμωση και Αυτοκυριαρχία με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, ενδυνάμωση και αυτοκυριαρχία κατά την συνέντευξη πρόσληψης».

Επίσης το Ελληνοβρετανικό αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού με το «Άριστον τεστ». Το τεστ αυτό χορηγείται  στους υποψηφίους σπουδαστές πριν την εισαγωγή τους στο Κολλέγιο. Ο στόχος είναι από τη μία να επιλέξουν την κατάλληλη γι’ αυτούς ειδικότητα και από την άλλη να διαπιστώσουν πιθανές αδυναμίες στις δεξιότητες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των συγκεκριμένων σπουδών. Το τεστ δίδεται προαιρετικά.

Το τεστ αυτό μετρά την προσωπικότητα, τις ικανότητες και τις δεξιότητες του υποψήφιου σπουδαστή και αυριανού επαγγελματία και προτείνει  μία σειρά επαγγελμάτων κατάλληλων  γι’ αυτόν. Μετά την ολοκλήρωση του τεστ (μέσος χρόνος διάρκειας μία ώρα) ακολουθεί μία ώρα συμβουλευτικής και ανάλυσης πάνω στα αποτελέσματα από ειδικό ψυχολόγο.