Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Γιαννάτος Σπύρος

Πραγματοποίησα τις εγκύκλιες σπουδές μου στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα και τα δημόσια σχολεία Ψυχικού. Απέκτησα το Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα (ΗΝD with Merit) του τμήματος Μηχανολόγων/Ενεργειακών Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας - Κολέγιο Κάρντιφ, Αγγλίας το 1991, το Πτυχίο Μπάτσελορ BEng., Hons του τμήματος Μηχανολόγων/Ενεργειακών Μηχανικών από το ίδιο Πανεπιστήμιο 1994, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα PgC του Πανεπιστημίου Γκλαμόργκαν της Αγγλίας στον τομέα Διαχείρισης Ενέργειας & Περιβάλλοντος 1995, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα MSc του Πανεπιστημίου Πόρτσμουθ Αγγλίας στον τομέα Μαθηματικών & Στατιστικών Επιστημών 1997, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Chartered Management Institute of London UK στη Διοίκηση Επιχειρήσεων 2009, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στην Αγγλία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στα Οικονομικά 2011. Έχω παρακολουθήσει πλήθος κύκλων σεμιναρίων σε σχετικά θέματα.

Εργάστηκα ως Μηχανολόγος Ενεργειακός Μηχανικός στην Τεχνική Εταιρεία "Ματαλάς Α.Ε." 1994-99, ως προϊστάμενος Διαγωνισμών & Μελετών στην Τεχνική Εταιρεία "Δυναμική Α.Ε." 1999-03, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας - παράρτημα Αθηνών, διδάσκω στα τμήματα Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών 2002 - σήμερα, Διευθυντής Διαγωνισμών, Συμβάσεων & Προμηθειών, στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. από το 2003 έως σήμερα.

Είμαι Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσμονδίας Εθνικών Μηχανολογικών Συλλόγων (FEANI) και κατέχω τον τίτλο του Εuropean Engineer, του Συμβουλίου Μηχανικών Αγγλίας (Engineering Council) και κατέχω τον τίτλο του Chartered Engineer, του Ιδρύματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αγγλίας (IMechE) και κατέχω τον τίτλο του Chartered Mechanical Engineer, του Ιδρύματος Ενέργειας Αγγλίας (ΕΙ), του Chartered Management Institute UK (CMI), Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αγγλίας (IMechE) στην Ελλάδα, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Αποφοίτων Πανεπιστημίων της Ε.Ε., Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου, μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.

Ήμουν απόφοιτος του 1ου τμήματος των Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου και σήμερα από τη θέση του καθηγητή θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο δίνει τη δυνατότητα στους νέους συμπολίτες μας να έχουν το δικαίωμα της επιλογής και τη δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχία γνωστών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων χωρίς να χρειαστεί να υποστούν τις ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις της φοιτητικής μετανάστευσης.

Ως εκ τούτου οι απόφοιτοι μας, με το προσωπικό τους συνεχές ενδιαφέρον και προσπάθεια, συγκεντρώνουν όλα τα προσόντα για μια επιτυχημένη καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η ιδιαίτερα επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία που έχουν εκατοντάδες απόφοιτοι μας, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αλλά και εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.