30 Oκτωβρίου 2009 Τεύχος 43
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ
Ξεκίνησαν τα μαθήματα του έτους 2009-2010
Το Ελληνοβρετανικό πήρε άδεια λειτουργίας Κολλεγίου
Οι νέοι καθηγητές μας
Νέα σειρά σεμιναρίων ψυχολογίας
Το Ελληνοβρετανικό χορηγός του 7ου Συνεδρίου της ΕΛΕΤΟ
Ελληνοβρετανικό τηλεφωνικό δίκτυο

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
100 εκατ. τα θύματα του τσιγάρου

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Οι 2 στους 10 ψωνίζουν βιολογικά
Μείωσε τον λογαριασμό του 60% αλλάζοντας τις λάμπες
Εργοστάσια ανέμου σε βραχονησίδες
Έγινα παραγωγός πράσινης ενέργειας από τον ήλιο
Ένα κτίριο που παράγει ρεύμα
Ενεργειακό λίφτινγκ με high-tech οικοδομικά υλικά

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Κινηματογραφική μνήμη σε 1785 τ.μ
Διεθνής διάκριση φτηνής αρχιτεκτονικής για την 25χρονη Μαρία Γουσια
Η Ελλαδα χανει εδαφος στην ανταγωνιστικοτητα

ΑΡΘΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΣ
«Επιστύλια με συνδέσμους διπλού «Τ» υπό διάτμηση» της καθηγήτριας κας Ερμιόνης Δ. Πάσιου
Χαιρετισμός του κου Κ. Καρκανιά στο 7ο Συνέδριο της ΕΛΕΤΟ
Ομιλία του κου Κ. Καρκανιά στην Συνάντηση για τον Πολιτισμό και την Ειρήνη
Εργασίες σπουδαστών μας

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010

Τα μαθήματα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων του Ελληνοβρετανικού ξεκίνησαν την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε Τελετή Έναρξης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δαίδαλος», για την υποδοχή και αρχική ενημέρωση των νέων σπουδαστών. Κατά τη διάρκεια της Τελετής, απηύθυναν χαιρετισμό στους φοιτητές ο Πρόεδρος του Κολλεγίου κος Κ. Καρκανιάς, η Διευθύντρια των Προπτυχιακών Τμημάτων κα Χ. Κόλλια και οι Υπεύθυνοι των Τομέων του Κολλεγίου.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ

Υπογράφηκε την 30/09/09 από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας η άδεια λειτουργίας του ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ. Παρόμοιες άδειες δόθηκαν και σε άλλα κολλέγια.
Τελειώνει λοιπόν μια μεγάλη περίοδος αμφιβολιών για την θέση των Κολλεγίων στον Ελληνικό Εκπαιδευτικό Χώρο. Τώρα πλέον το Υπουργείο Παιδείας και επομένως και οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ποια είναι τα Κολλέγια, με ποια Πανεπιστήμια συνεργάζονται, ποια προγράμματα σπουδών προσφέρουν, τι τίτλους σπουδών αποκτούν οι απόφοιτοι.
Τώρα πλέον δεν θα μπορεί κανένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών να ονομάζεται Κολλέγιο ούτε να συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο Εξωτερικού. 'Αρα θα ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και θα προστατεύονται οι υποψήφιοι φοιτητές.
Εξ άλλου με βάση τον Νόμο των Κολλεγίων (3696/2008) αναγνωρίζονται πλέον οι συνεργασίες των Κολλεγίων με ξένα Πανεπιστήμια, μια κατάσταση που από πολλούς αμφισβητούνταν στο παρελθόν.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν τρεις κατηγορίες Κολλεγίων μεταξύ αυτών που πήραν άδεια. Τα Κολλέγια που συνεργάζονται με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όπως το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ, εκείνα που συνεργάζονται με αμερικανικά Πανεπιστήμια και τέλος εκείνα που δεν συνεργάζονται με κανένα Πανεπιστήμιο.
Πρέπει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε, ότι όσοι φοιτούν σε ευρωπαϊκά Κολλέγια, δικαιούνται πλήρη αναγνώριση των πτυχίων τους με βάση την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, εφ’ όσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις (άρθρο 50, παρ. 3).
Το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ καλύπτει όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις και έτσι οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του είναι σίγουροι για την αναγνώριση των πτυχίων τους.


ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ

Στο διδακτικό προσωπικό των προπτυχιακών τμημάτων προστέθηκαν φέτος οι εξής καθηγητές.
  • Η κυρία Σκουλούδη Μαρία, καθηγήτρια design studio στο τμήμα Αρχιτεκτονικής, απόφοιτος του τμήματος Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος BA in Architecture από το Πανεπιστήμιο του Greenwich, Pre Diploma Certificate in Architecture και Diploma in Architecture από το University College London Bartlett και MSc in Built Environment επίσης από το University College London Bartlett.
  • Η κυρία Παϊταρίδου Ζέτα, καθηγήτρια Ελεύθερου Σχεδίου του τμήματος Αρχιτεκτονικής, η οποία είναι πτυχιούχος του τμήματος Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΑ Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, Ισπανία.
  • Η κυρία Γκάρτζιου Σοφία, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, με σπουδές Αγγλικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος Postgraduate Diploma in Translation Studies από το University of Manchester.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ


ΤΕΥΧΟΣ 42
ΤΕΥΧΟΣ 41
ΤΕΥΧΟΣ 40
ΤΕΥΧΟΣ 39
ΤΕΥΧΟΣ 38
ΤΕΥΧΟΣ 37
ΤΕΥΧΟΣ 36
ΤΕΥΧΟΣ 35
ΤΕΥΧΟΣ 34
ΤΕΥΧΟΣ 33
ΤΕΥΧΟΣ 32
ΤΕΥΧΟΣ 31
ΤΕΥΧΟΣ 30
ΤΕΥΧΟΣ 29
ΤΕΥΧΟΣ 28
ΤΕΥΧΟΣ 27
ΤΕΥΧΟΣ 26
ΤΕΥΧΟΣ 25
ΤΕΥΧΟΣ 24
ΤΕΥΧΟΣ 23
ΤΕΥΧΟΣ 22
ΤΕΥΧΟΣ 21
ΤΕΥΧΟΣ 20
ΤΕΥΧΟΣ 19
ΤΕΥΧΟΣ 18
ΤΕΥΧΟΣ 17
ΤΕΥΧΟΣ 16
ΤΕΥΧΟΣ 15
ΤΕΥΧΟΣ 14
ΤΕΥΧΟΣ 13
ΤΕΥΧΟΣ 12
ΤΕΥΧΟΣ 11
ΤΕΥΧΟΣ 10
ΤΕΥΧΟΣ 9
ΤΕΥΧΟΣ 8
ΤΕΥΧΟΣ 7
ΤΕΥΧΟΣ 6
ΤΕΥΧΟΣ 5
ΤΕΥΧΟΣ 4
ΤΕΥΧΟΣ 3
ΤΕΥΧΟΣ 2
ΤΕΥΧΟΣ 1