31 Ιανουαρίου 2007
Τεύχος 23
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ
Το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο αναγνωρίζεται ως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα
Τα πτυχία του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου αναγνωρίζονται πλήρως σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 36/2005
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ελληνοβρετανικό
Επίσκεψη φοιτητών αρχιτεκτονικής του Ελληνοβρετανικού στην έκθεση του Α. Δοξιάδη

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες από τις προσπάθειες για προστασία του περιβάλλοντος
Ευκαιρίες από την αλλαγή του κλίματος
2001-2005:10 δις. ευρώ παραπάνω για τα εισαγόμενα
Άφραγκοι και χρεωμένοι
GPS από τον Κατσικά Ιωαννίνων
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
Αφόρητη η υπερθέρμανση
Λέξη κλειδί η αποδοτικότητα
Λυματο…λύση για τη λειψυδρία
Παράξενα του καιρού-Τα αποδημητικά πτηνά δεν προτίμησαν φέτος την Ελλάδα
Τα σκουπίδια στην πυρά
ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Έκθεση Νίκου Βαλσαμάκη – Αρχιτεκτονική με ανθρώπινο μέτρο
ΓΙΑ ΕΣΑΣ
10Ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού


ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ


ΤO ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

    Το κολλέγιό μας, υπέστη κατά την διάρκεια του 2006 την καθιερωμένη πενταετή Επιθεώρηση από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης, (BAC).
    Η επιθεώρηση έγινε με βάση τους νέους αυστηρότερους όρους ελέγχου, οι οποίοι αποφασίστηκαν από το BAC και κατέληξαν στην ανανέωση της αναγνώρισης του Κολλεγίου ως Ιδρύματος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (INSTITUTION OF HIGHER EDUCATION). Σημειώνουμε, ότι οι αυστηρότερες προϋποθέσεις περιλήφθηκαν στον Κανονισμό Πιστοποίησης του BAC μετά από εισήγηση και του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων.
    Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου να αναβαθμίσει την ποιότητα των πανεπιστημιακών σπουδών, που παρέχει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και έτσι να ενταχθεί ακόμη περισσότερο στο Βρετανικό πανεπιστημιακό σύστημα.
    Θυμίζουμε, ότι η ένταξη του Κολλεγίου στον έλεγχο του BAC έγινε μετά από αίτησή του και δεν ήταν υποχρεωτική αφού ούτως ή άλλως το Κολλέγιο έχει πιστοποιηθεί και ελέγχεται ποιοτικά από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, με το οποίο συνεργάζεται από το 1990.
    Σημειώνουμε τέλος, ότι αυτή η αναγνώριση συνδυάζεται με την αναγνώριση των Ευρωπαϊκών πτυχίων των αποφοίτων του Κολλεγίου από το Βρετανικό ‘ΔΙΚΑΤΣΑ’ (NARIC).


ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 36/2005

    Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέβησαν διάφορα γεγονότα, που ενισχύουν την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 36 του 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το Πτυχίο του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, το οποίο απονέμεται σε όλους τους αποφοίτους του Ελληνοβρετανικού.
    Πιο συγκεκριμένα:
 1. Το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας περιέλαβε μετά από αίτησή μας στο Συμπλήρωμα του Πτυχίου (Diploma Supplement) το οποίο εκδίδει, δύο δηλώσεις σχετικά με την αξία του πτυχίου, οι οποίες καλύπτουν δύο σχετικές απαιτήσεις της Οδηγίας 36/2005 (άρθρο 50, παρ.3).
  Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο δηλώνει ότι:
  α) η εκπαίδευση Ελληνοβρετανικό έχει πιστοποιηθεί επισήµως από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας,
  β) οι τίτλοι εκπαίδευσης που έχουν εκδοθεί είναι οι ίδιοι µε εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγµατοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο Ην. Βασίλειο
 2. Το Βρετανικό «ΔΙΚΑΤΣΑ» που ονομάζεται NARIC (National Recognition and Information Centre) εκδίδει για κάθε πτυχιούχο μας ειδικό Πιστοποιητικό, με το οποίο βεβαιώνει, ότι το πτυχίο του αναγνωρίζεται και ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς καμία διαφορά με το πτυχίο που θα απονεμόταν μετά από πλήρη φοίτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  Αυτή η δήλωση καλύπτει τον τρίτο όρο που τίθεται στην ίδια ανωτέρω οδηγία 36/2005 (άρθρο 50, παράγραφος 3)
  Αυτά τα Συμπληρώματα Πτυχίου και τα Πιστοποιητικά του NARIC ήρθαν ήδη για τους πρώτους πτυχιούχους του 2006.
 3. Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας κα Γιαννάκου ήδη δήλωσε πολλές φορές, ότι έως τον Οκτώβριο του 2007 θα έχει φέρει νομοσχέδιο για την πλήρη αναγνώριση των πτυχίων, που εκδίδονται από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σε πτυχιούχους των «Ευρωπαϊκών» κολλεγίων.
    Μετά από όλα τα παραπάνω θα σταματήσει η κωλυσιεργία, την οποία το Υπουργείο χρησιμοποιούσε από το 1990 για να καθυστερήσει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΤΕΥΧΟΣ 1
ΤΕΥΧΟΣ 2
ΤΕΥΧΟΣ 3
ΤΕΥΧΟΣ 4
ΤΕΥΧΟΣ 5
ΤΕΥΧΟΣ 6
ΤΕΥΧΟΣ 7
ΤΕΥΧΟΣ 8
ΤΕΥΧΟΣ 9
ΤΕΥΧΟΣ 10
ΤΕΥΧΟΣ 11
ΤΕΥΧΟΣ 12
ΤΕΥΧΟΣ 13
ΤΕΥΧΟΣ 14
ΤΕΥΧΟΣ 15
ΤΕΥΧΟΣ 16
ΤΕΥΧΟΣ 17
ΤΕΥΧΟΣ 18
ΤΕΥΧΟΣ 19
ΤΕΥΧΟΣ 20
ΤΕΥΧΟΣ 21
ΤΕΥΧΟΣ 22