31 Μαρτίου 2007
Τεύχος 25
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ
Συμμετοχή του Ελληνοβρετανικού στο 1ο Εκπαιδευτικό Πανόραμα 2007
Νέα χορηγία του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου
Πρόσβαση των φοιτητών του Ελληνοβρετανικού σε ηλεκτρονικά βιβλία, μέσω της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Ουαλίας
Ομιλία του κου Κ. Καρκανιά στην Ημερίδα με θέμα: «Η γλώσσα της διαφήμισης»

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Ουραγός η Ελλάδα στις δαπάνες ανά φοιτητή
Η Ελλάδα ουραγός επενδύσεων στα Βαλκάνια
Το τέλος του ταγέρ
Με άρωμα γυναίκας 7 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
Το βραβείου Καρτέσιου σε ελληνικά χέρια
Επενδύσεις 1 δις. ευρώ στην πράσινη αγορά
Ο Αρχιμήδης, ο Θησέας, το Νομπέλ και…η σωτηρία μας!
Πυρετός για τις «Ηλιοκαλλιέργειες»
Ρεύμα στις ΗΠΑ από ελληνικά χέρια
Αλμυρή μου αφαλάτωση
ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Γιατί και πώς γελάμε
ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Η Ελλάδα του Ντε Κίρικο


ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ 1o ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2007

     Το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο συμμετείχε στο 1ο Εκπαιδευτικό Πανόραμα 2007 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2007 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη στο Κορωπί.
     Το 1ο Εκπαιδευτικό Πανόραμα έτυχε θερμής υποδοχής από τους επισκέπτες, ενώ την ίδια ημέρα στα πραγματοποιήθηκε μία σειρά ομιλιών με θέμα: «Σύνδεση εκπαίδευσης με την εργασία», στην οποία ένας από τους βασικούς ομιλητές ήταν και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, κος Κ. Καρκανιάς.


ΝΕΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ

     Το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, με αφορμή την 181η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου ανέλαβε την χορηγία του έργου «Νικήρατος», το οποίο εκδίδεται από την Άλφα Εκδοτική.
     Το έργο «Νικήρατος» -δράμα σε τρεις πράξεις-, είναι θεατρικό έργο υμνητικό της εξόδου του Μεσολογγίου (10 Απριλίου 1826).Θεωρείται βέβαιο ότι συγγραφέας του είναι η Ευανθία Καΐρη, αδελφή του σπουδαίου κληρικού Θεόφιλου Καΐρη.
     Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο για την Ελληνική Λογοτεχνία, καθώς είναι πιθανότατα ένα από τα πρώτα έργα (ίσως και το πρώτο) που γράφηκε από γυναίκα. Σημειώνουμε ότι το πρωτότυπο έργο τυπώθηκε στο τότε εθνικό τυπογραφείο τον Νοέμβριο του 1826.


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ

     Οι φοιτητές του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, μπορούν πλέον να εκμεταλλευθούν και μία νέα υπηρεσία που παρέχεται από την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ουαλίας.
     Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ουαλίας (www.library.wales.co.uk),προχώρησε σε συμφωνία με την NetLibrary (www.netlibrary.com), έναν παροχέα ηλεκτρονικών βιβλίων στον ακαδημαϊκό τομέα. Έτσι, οι φοιτητές και καθηγητές του Ελληνοβρετανικού αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερους από 140 τίτλους βιβλίων με θέματα που αφορούν οικονομία και διοίκηση, καλές τέχνες και σχέδιο, θρησκεία και φιλοσοφία, νομική, υγεία, πληροφορική και τουρισμό.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΤΕΥΧΟΣ 1
ΤΕΥΧΟΣ 2
ΤΕΥΧΟΣ 3
ΤΕΥΧΟΣ 4
ΤΕΥΧΟΣ 5
ΤΕΥΧΟΣ 6
ΤΕΥΧΟΣ 7
ΤΕΥΧΟΣ 8
ΤΕΥΧΟΣ 9
ΤΕΥΧΟΣ 10
ΤΕΥΧΟΣ 11
ΤΕΥΧΟΣ 12
ΤΕΥΧΟΣ 13
ΤΕΥΧΟΣ 14
ΤΕΥΧΟΣ 15
ΤΕΥΧΟΣ 16
ΤΕΥΧΟΣ 17
ΤΕΥΧΟΣ 18
ΤΕΥΧΟΣ 19
ΤΕΥΧΟΣ 20
ΤΕΥΧΟΣ 21
ΤΕΥΧΟΣ 22
ΤΕΥΧΟΣ 23
ΤΕΥΧΟΣ 24