Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Σεμινάρια Αγροτουρισμού

Το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ με βάση την μακρόχρονη εμπειρία του (από το 1992) στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κατάρτιση αγροτών σε θέματα βιολογικών καλλιεργειών και αγροτουρισμού, αποφάσισε να οργανώσει φέτος σεμινάρια βιολογικής γεωργίας και αγροτουρισμού, που απευθύνονται όχι μόνο σε επαγγελματίες αγρότες αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται ερασιτεχνικά για αυτά τα θέματα.  

Ήδη ανακοινώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για βιολογικές καλλιέργειες (05.-28.11.2012) και ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων (01-15.12.2012) σε3 Θεματικές ενότητες:

-          Αγροτουρισμός - Γενικές έννοιες

-          Ίδρυση, λειτουργία και οικονομική διαχείριση μίας αγροτουριστικής επιχείρησης

-          Προβολή (Μάρκετινγκ) αγροτουριστικών επιχειρήσεων   

 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να παρουσιαστούν οι βασικές μορφές και τα χαρακτηριστικά των ήπιων -εναλλακτικών μορφών τουρισμού, να αποσαφηνισθούν οι έννοιες και να ορισθεί ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός υπαίθρου, να αναλυθεί το παρεχόμενο «αγροτουριστικό πακέτο υπηρεσιών» καθώς και πως οι συγκεκριμένες μορφές τουρισμού και δραστηριοτήτων μπορούν να συνδυαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, να περιγραφούν τα βήματα για την ίδρυση αλλά και τα θέματα διοίκησης μίας αγροτουριστικής επιχείρησης και τέλος, να παρουσιαστούν – αναλυθούν οι ενέργειες προβολής που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας επιχειρηματίας που έχει επενδύσει ή σκοπεύει να επενδύσει σε κάποια αγροτουριστική δραστηριότητα, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα/ υπηρεσίες που προσφέρει.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εν δυνάμει αγρότες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους στον τομέα της «πολυλειτουργικής γεωργίας» προσφέροντας αγροτουριστικές υπηρεσίες, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε θέματα αγροτουριστικών επιχειρήσεων.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Κάθε εκπαιδευτική ενότητα έχει διάρκεια 4 ωρών. Συνολική διάρκεια Δεύτερου Κύκλου Σεμιναρίων: 12 διδακτικές ώρες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Τόπος διεξαγωγής:Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, Ρεθύμνου 2, Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο

-          01 Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00: Αγροτουρισμός - Γενικές έννοιες

-          08 Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00: Ίδρυση, λειτουργία και οικονομική διαχείριση μίας αγροτουριστικής επιχείρησης

-          15 Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00: Προβολή (Μάρκετινγκ) αγροτουριστικών επιχειρήσεων   

 

Εισηγήτρια: Στέλλα Ασκέλη, Σύμβουλος αγροτουρισμού - εναλλακτικών μορφών τουρισμού, Συγγραφέας του βιβλίου «Επιχειρήστε.. Αγροτουριστικά».

 

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος κάθε ενότητας ανέρχεται στα 30€

Για όποιον παρακολουθήσει και τις τρεις ενότητες δίνεται έκπτωση και συνολικό κόστος και για τις τρεις ενότητες είναι 70€. Η έκπτωση ισχύει μόνο όταν γίνει συνολικά η πληρωμή πριν την έναρξη των σεμιναρίων.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την διεξαγωγή των σεμιναρίων: 8 συμμετέχοντες

 

Αίτηση συμμετοχής:Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ,  Ρεθύμνου 2, 10682 Αθήνα, Τηλ: 210-8217710, Φαξ: 210-8215025 www.ellinovretaniko.gr/ sag@bhc.gr