Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Ψυχαναλυτική προσέγγιση (Sigmund Freud, Carl G. Jung, Jacques Lacan) - Νέα έναρξη 12/2/2018

Διετής Κύκλος

Μέθοδοι Ψυχοθεραπείας

Ψυχαναλυτική Προσέγγιση (Psychoanalytic Approach)

 

 

1ο έτος: θεωρία

2ο έτος: θεωρία και πρακτική

(Sigmund Freud, Carl G. Jung , Jacques Lacan)

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Α’ ΕΤΟΣ

·        Η Ψυχαναλυτική προσέγγιση του Sigmund Freud ( Θεωρία και πράξη)

·        Η Αναλυτική Προσέγγιση του Carl G.Jung ( Θεωρία και πράξη)

·        Η Ψυχαναλυτική προσέγγιση του Jacques Lacan ( θεωρία και πράξη)

·        Ψυχοδυναμικά μοντέλα από την θεωρία στην πράξη

·        Ανάλυση και ερμηνεία των Ονείρων (I –II)

·        Τέχνες & Ψυχανάλυση

 

Β’ ΕΤΟΣ

 

·        Μαθήματα

·        Πρακτική άσκηση

·        Ατομική Ανάλυση

 

(Τεχνικές)

·        Ελεύθεροι Συνειρμοί (Sigmund Freud)

·        Η ζωγραφική στην Ψυχανάλυση( Carl G. Jung)

·        Ανάλυση & Ερμηνεία των Ονείρων

·        Συμβολική έννοια της γλώσσας

·         Ψυχαναλυτικές έννοιες ( Μεταβίβαση- Αντιμεταβίβαση)

 

Ώρες διδασκαλίας (Α’ εξάμηνο)

Δευτέρα : 17:00-20:00

Τρίτη: 17:00-20:00

Παρασκευή: 17:00-20:00

 

Ώρες διδασκαλίας (Β’ εξάμηνο)

Δευτέρα: 17:00-20:00

Τρίτη: 17:00-20:00

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Μαρία Καρκανιά (Διευθύντρια του Προγράμματος)

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Μαρία Καρκανιά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού του University of Wales.

Έχει σπουδάσει Χορό μοντέρνο (ISTD),  φλαμένκο (Spanish Dance Society), αφρικάνικο (afro-modern) στις σχολές Χορού Ντιάνα Θεοδωρίδου, Φωκάς Ευαγγελινός, studio Χορός- Χώρος (Μέτσης)  και σύγχρονο στη σχολή χορού PK Dance school.

Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού).

Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική  κατεύθυνση και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους.

Εξειδικεύεται στη χορήγηση των  ιχνογραφικών προβολικών  τεστ διάγνωσης , Η.T.P(House–Tree- Person), Draw a mother with her child, Kinetic Family, FairyTaleTest.

Είναι πιστοποιημένη από την Άριστον Ακαδημία Υπολογιστών για τη χορήγηση των τεστ Career Guidanceκαι Ariston Learning Styles( τεστ προσωπικότητας, κλίσεων και δεξιοτήτων).

Είναι συγγραφέας της Παιδικής σειράς βιβλίων «Ανακαλύπτω τα Επαγγέλματα»  (Ανακαλύπτω τα επαγγέλματα Υγείας , Ασφαλείας, Καλλιτεχνικά ), (Εκδοτική Άλφα).

Είναι μέλος της  Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων (B.P.S).


Ελένη Ρηγούτσου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ελένη Ρηγούτσου σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Franche – Comté στη Γαλλία, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία (D.E.S.S.).

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής.

Εργάζεται ιδιωτικά ως Κλινική Ψυχολόγος από το 1999. Διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας (ανθρώπινες σχέσεις, κατάθλιψη, άγχος, φοβίες…) τόσο στον χώρο της όσο και σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο.

Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων των Σχολών Γονέων, των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων που αφορούσαν την εκπαίδευση στις φυλακές, καθώς και των Εξ’ Αποστάσεως Προγραμμάτων Εκπαίδευσης.

Έχει συνεργαστεί με την Σχολή Δημόσιας Υγείας, με Κ.Ε.Κ, καθώς και με Φορείς Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ως σύμβουλος σε Προγράμματα που αφορούσαν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (άνεργους, τοξικομανείς, φυλακισμένους, μετανάστες, αποφυλακισμένους, παλιννοστούντες, τσιγγάνους).

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια (ψυχαναλυτικής κυρίως κατεύθυνσης, εκπαίδευσης ενηλίκων κτλ), σε Ελλάδα και εξωτερικό.


 

Ανδριάνα Κρεμπενίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H Ανδριάνα Κρεμπενίου σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Leiden (Oλλανδία). Ασκήθηκε και εργάστηκε εθελοντικά στο Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων στο Γ.Ν.Α. Γ.Γεννηματάς και έχει εκπαιδευτεί στο life coaching. Έχει παρακολουθήσει σειρά θεωρητικών και κλινικών ετήσιων ψυχαναλυτικών σεμιναρίων και στόχος της είναι να γίνει μέλος της Ελληνική Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Η έρευνα είναι ένα από τα ενδιαφέροντα της και έχει συμμετάσχει σε δημοσιευμένες έρευνες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Tα τελευταία χρόνια ασχολείται με το tutoring σε φοιτητές ψυχολογίας (Βachelor, MA, MSc) με σκοπό την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις και τις ερευνητικές τους εργασίες, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και μέσω διαδικτύου. Ως ΙΒΜ Certified Specialist, διδάσκει SPSS και στατιστική στην οποία εμβάθυνε με την παρακολούθηση διαδικτυακού προγράμματος στο Stanford University (ΗΠΑ). Έχει μελετήσει τις αρχές διδακτικών τεχνικών, όπως η τεχνική Problem-Based Learning και εκπαιδεύεται στην οργάνωση διαδικτυακών μαθημάτων.

 

Μαριάνθη Κιουρτσόγλου

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Μαριάνθη Κιουρτσόγλου είναι ψυχολόγος υγείας MSc (Πανεπιστήμιο Κρήτης), κλινική επόπτρια ΜSc (University of Derby) και ατομική και ομαδική θεραπεύτρια.  Έχει εκπαιδευθεί στη σχεσιακή ψυχανάλυση και στην ομαδική θεραπεία (Yalom Institute).

Εργάζεται ως θεραπεύτρια κυρίως  με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν  κατάθλιψη, άγχος, αμφιθυμία και ψυχοσωματικά προβλήματα που συνήθως σχετίζονται με συγκρούσεις διαπροσωπικές, ταυτότητας αλλά και εργασιακές. Η κλινική της δουλειά για χρόνια εποπτευόταν από  τη Dr. Ruthellen Josselson, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται και η ίδια ως κλινική επόπτρια.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι τμημάτων Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής, Παιδαγωγικών και άλλων ανθρωπιστικών επιστημών και επαγγελμάτων Υγείας .

Στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν επίσης δεκτοί και απόφοιτοι άλλων σχολών, κατόπιν συνέντευξης

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ημερομηνία έναρξης Νοεμβρίου 2017:  14 Νοεμβρίου 2017 

Ολοκλήρωση προγράμματος: 31 Μαΐου 2019

 

Ημερομηνία έναρξης Φεβρουαρίου 2018: 12 Φεβρουαρίου 2018

 

ΚΟΣΤΟΣ

Για το Α’ έτος:  2.500€

Για εγγραφές έως τις 31/1/2018, τα δίδακτρα είναι 2.000€.

Για το Β’ έτος:  3.000€ (συμπεριλαμβανομένης της Ατομικής Ανάλυσης)