Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Το Ελληνοβρετανικό χορηγός του 9ου Συνεδρίου "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία"

 

Το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο υποστηρίζει επί σειρά ετών την σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας και την διάδοσή της. Άλλωστε, από το 1995 λειτουργεί ως ξεχωριστός τομέας του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου το Σχολείο Ελληνικών για ξένους «Μέγας Αλέξανδρος». 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το Ελληνοβρετανικό ενισχύει δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό τους την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

Μία τέτοια δραστηριότητα είναι και το 9ο Συνέδριο «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία» που θα διεξαχθεί 7-9 Νοεμβρίου 2013 και το οποίο διοργανώνει η  Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ/ΕΚ «Αθηνά») και τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ). Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

Το Ελληνοβρετανικό είναι χορηγός του συγκεκριμένου συνεδρίου, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά έμπρακτα την υποστήριξη που παρέχει σε δραστηριότητες που ευνοούν την διάδοση της ελληνικής γλώσσας.