Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Τρίμηνα σεμινάρια Hatha Yoga και Σύγχρονου χορού (Anarchy contemporary)

Σεμιναριακός Κύκλος Μαθημάτων Hatha Yoga

Στο σεμινάριο αυτό ο Χρίστος Καφετζής κάνει ένα συνδυασμό της κινησιολογίας του χορού (μπαλέτου και σύγχρονου) με τη φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα. Οι μετέχοντες θα δουλέψουν, το σύστημα αναπνοών τους, τις στάσεις του σώματος τους και θα επικεντρωθούν στην αλλαγή των κινησιολογικών τους μοτίβων.
Στόχος του μαθήματος είναι η ενδυνάμωση των φυσικών πόρων που έχουμε διαθέσιμους για την ενδυνάμωση της ζωτικής μας ενέργειας, την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας και την απόκτηση ενός νέου εργαλείου αυτοπαρατήρησης και χαλάρωσης και ενός νέου τρόπου εκβάνθυνσης και αυτοβελτίωσης μέσα από την αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό.


Νοέμβριος-Δεκέμβριος-Ιανουάριος  κάθε Δευτέρα | 12:00-14:00

Κόστος παρακολούθησης: 100€

 

Καθηγητής: Χρίστος Καφετζής (χορευτής, καθηγητής σύγχρονου χορού και yoga)

O Χρίστος Καφετζής αποφοίτησε από την ανώτερη Σχολή Χορού 'Ραλλού Μάνου'. Αμέσως μετά εισήχθηκε στο δυναμικό της χοροθεατρικής ομάδας του Παύλου Κουρτίδη και μετέπειτα στηΒασιλική όπερα της Λιέγης. Έχει διδακτική και χορευτική εμπειρία σε Νέα Υόρκη, Γαλλία, Αθήνα και Βέλγιο με έντονη συμμετοχή σε σεμινάρια και μαθήματα από καταξιωμένους καθηγητές χορού. Παράλληλα με το χορό ασχολείται και με τη διδασκαλία της Γιόγκα. Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος από τη σχολή Ravvis School of Yoga, India. Στα μαθήματά του συνδυάζει τις γνώσεις του από την κινησιολογία του χορού, την φιλοσοφία και την πρακτική της Γιόγκα.

 

Σεμινάριο Σύγχρονος Χορός (Anarchy Contemporary)

Στο σεμινάριο αυτό οι μετέχοντες θα μυηθούν στη βιωματική κινησιολογία, την επαφή με το πάτωμα, τις τεχνικές αναπνοής. Θα κάνουν ένα κύκλο ασκήσεων που θα τους βοηθήσει να ενεργοποιήσουν όλες τους τις δεξιότητες, να κατευθύνουν την ενέργειά τους κυκλικά, να μάθουν να επιταχύνουν την κίνηση, να δίνουν ροή, να ενδυναμώσουν το κέντρο τους. Κάνει ένα συνδυασμό κινήσεων που προέρχονται από τις φυσικές στάσεις των ζώων όπως μπουσούλημα, σκαρφάλωμα, πηδήματα, ανάποδες στάσεις, έρπη στο πάτωμα.

Νοέμβριος- Δεκέμβριος, Ιανουάριος

κάθε Πέμπτη| 12:00- 14:00

Κόστος παρακολούθησης: 100€
 

 

 

Καθηγήτρια: Όλια Μουρουζίδου

Η Όλια Μουρουζίδουείναι χορεύτρια και καθηγήτρια του σύγχρονου χορού. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου (2007). Αυτή τη στιγμή διδάσκει σύγχρονο χορό και Power Movement στη σχολή χορού PK Dance School, όπου στεγάζεται στο Θέατρο ΠΚ. Επίσης είναι μέλος της Χοροθεατρικής ομάδας του Παύλου Κουρτίδη από το 2009 και έχει χορέψει στις παραγωγές «Λαβύρινθος» (θέατρο Παλλάς, 2016), «Σπίτι από Γέφυρες» (θέατρο ΠΚ, 2015), «Φράνγκεστάϊν» (θέατρο ΠΚ, 2010-11), «Society says»( θέατρο ΠΚ 2010), «Μόνος» (θέατρο ΠΚ, 2009), «Στύγα....Η θεά των Υδάτων» (θέατρο ΠΚ, 2017). Τον Ιούνιο του 2016 χόρεψε με την ομάδα του Αμερικανού χορογράφου David Dorfman σε συνεργασία με την Αποστολία Παπαδημάκη στην παράσταση «Μεταμόρφωση» στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Έχει συμμετάσχει στο 11ο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού στο Κάϊρο, και στο φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων. Έχει επίσης χορογραφήσει σε συνεργασία με τη Ζωή Σωτηροπούλου την παράσταση «Crows...crawl» της νεοσύστατης ομάδας σύγχρονου χορού Crows.
Τον Ιούνιο του 2017 χόρεψε με την ομάδα της Αμερικανίδας χορογράφου Heidi Latsky σε συνεργασία με την Αποστολία Παπαδαμάκη στην παράσταση ONDISPLAY-ATHENS στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.