Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Κύκλος 5 σεμιναρίων: Τέχνες & Ψυχοθεραπεία - Έναρξη 4/3/2017

ΚΥΚΛΟΣ 5 ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας (Play Therapy)

Σάββατο 4/3/2017

'Ωρα: 12: 00 – 17:00

Εισηγήτρια: Αντιγόνη Κεμερλίογλου (Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια)

 

Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας (MusicTherapy)

Σάββατο 11/3/2017

'Ωρα: 12: 00 – 17:00

Χριστίνα Καλλιώδη- Δημήτρης Κουκουράκης (Μουσικοθεραπευτές)

 

Σεμινάριο Χοροθεραπείας (Dance Therapy)

Σάββατο 18/3/2017

'Ωρα: 12: 00 – 17:00

Μαρία Καρκανιά(Ψυχολόγος) - Αναστασία Νικολίτσα (Χοροθεραπεύτρια)

 

 Σεμινάριο Δραματοθεραπείας (Drama Therapy)

Σάββατο 1/4/2017

'Ωρα: 12: 00 – 17:00

Χριστίνα Φραγκιαδάκη (Ηθοποιός- Δραματοθεραπεύτρια)

 

Σεμινάριο Θεραπείας μέσω των εικαστικών (Art Therapy)

Σάββατο 8/4/2017    

'Ωρα: 12: 00 – 17:00

Εβίτα Μπάρτζελη (Ζωγράφος- Θεραπεύτρια μέσω των Εικαστικών Τεχνών)

 

Κόστος παρακολούθησης μεμονωμένου σεμιναρίου:40€  (για φοιτητές 30€)

Κόστος παρακολούθησης κύκλου σεμιναρίων: 160€  (για φοιτητές: 120€)

 

Βιογραφικά εισηγητών:

Μαρία Καρκανιά, Παιδαγωγός - Ψυχολόγος

 

Η Μαρία Καρκανιά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού του University of Wales.

Έχει σπουδάσει Χορό μοντέρνο (ISTD), φλαμένκο (Spanish Dance Society), αφρικάνικο (afro-modern) στις σχολές Χορού Ντιάνα Θεοδωρίδου, Φωκάς Ευαγγελινός, studio Χορός- Χώρος (Μέτσης) και σύγχρονο στη σχολή χορού PK Dance school.

Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού).

Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική κατεύθυνση και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους.

Εξειδικεύεται στη χορήγηση των ιχνογραφικών προβολικών τεστ διάγνωσης, Η.T.P (House –Tree- Person), Draw a mother with her child, Kinetic Family, Fairy Tale Test.

Είναι πιστοποιημένη από την Άριστον Ακαδημία Υπολογιστών για τη χορήγηση των τεστ Career Guidance και Ariston Learning Styles ( τεστ προσωπικότητας, κλίσεων και δεξιοτήτων).

Είναι συγγραφέας της Παιδικής σειράς βιβλίων «Ανακαλύπτω τα Επαγγέλματα» (Ανακαλύπτω τα επαγγέλματα Υγείας, Ασφαλείας, Καλλιτεχνικά), (Εκδοτική Άλφα).Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων (B.P.S).

 

Αντιγόνη Κεμερλίογλου – Ψυχολόγος, Παιγνιοθεραπεύτρια

Η Αντιγόνη Κεμερλίογλου είναι Ψυχολόγος- Παιγνιοθεραπεύτρια, απόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου La Verne, και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στην «Ψυχολογία της Υγείας»  (University of Stirling) και την «Ψυχολογία της Εκπαίδευσης» (University College London).

Επιπλέον έχει περαιτέρω μετεκπαίδευση στην «Παιγνιοθεραπεία» ( «Το Άθυρμα») και την επαγγελματική εποπτεία στην Παιγνιοθεραπεία &  Δραματοθεραπεία (“Έρμα”).

Επαγγελματικά έχει συνεργαστεί με Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας πρόληψης.  Είναι εξωτερικός συνεργάτης σε παιδικούς σταθμούς όπου κάνει παρατήρηση παιδιών, παρέμβαση στην τάξη, συμβουλευτική και ομάδες γονέων, καθώς και εποπτεία παιδαγωγών.

Έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτης επιλεγμένων περιοδικών και έχει συγγραφικό έργο σε θέματα που άπτονται του ευρύτερου φάσματος της ψυχικής υγείας. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία σε πανεπιστημιακά προγράμματα κρατικών Βρετανικών και Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα σε τομείς που ειδικεύονται στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική.

Συνεργάζεται με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο πρόγραμμα “Teachers4Europe- Ambassadors” όπου είναι υπεύθυνη σχεδιασμού και συντονίστρια βιωματικών δραστηριοτήτων για τους δασκάλους και τους σχολικούς συμβούλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα διατηρεί γραφείο ως Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια όπου βλέπει παιδιά, γονείς, εφήβους, και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Κάνει συστηματικά βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια Παιγνιοθεραπείας σε ευρύ και σε ειδικό κοινό, και συμμετέχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ).

 

Χριστίνα Καλλιώδη - Μουσικοθεραπεύτρια

Η ΧριστίναΚαλλιώδη σπούδασε μουσική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου(2003) και μουσικοθεραπεία (2006 Postgraduate Diploma, 2009 Master of Arts) στο Anglia Ruskin University (Cambridge, UK). Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια σε σχέση με τη μουσικοθεραπεία και συναφείς επιστήμες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει διάφορες πληθυσμιακές ομάδες (παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες και συναισθηματικές διαταραχές, ενήλικες με ειδικές ανάγκες, ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας και παραβατικότητας καθώς και μετανάστες). Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές δομές, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών. Είναι ταμίας του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών ενώ το 2007 έως το 2010 διατέλεσε αντιπρόσωπος του στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μουσικοθεραπείας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

O Δημήτρης Κουκουράκης είναι απόφοιτος του τμήματος πολιτικών επιστημών και δημοσίας διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος κλασικής κιθάρας (2002).

Το έτος 2000 ξεκίνησε τις σπουδές στη μουσικοθεραπεία στο Εισαγωγικό Πρόγραμμα μουσικοθεραπείας στην Αθήνα και συνέχισε στην Αγγλία (Royal Welsh College of Music and Drama, 2003) όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης (PgDipΜΤ) καθώς και σημαντική επαγγελματική κλινική εμπειρία.

Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μουσικοθεραπευτής σε δομές για παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση, παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Από το 2011 είναι πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ).

Αναστασία Νικολίτσα, Χοροθεραπεύτρια, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

 

Γεννήθηκε στις 04/08/74. Εκπαιδεύτηκε από πολύ μικρή στην τέχνη του χορού και συνέχισε σε επαγγελματικό επίπεδο τις σπουδές της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Άννας Πέτροβα.  Κατόπιν, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Xoροθεραπείας (Μ.Α. in Dance Movement Psychotherapy) στο Laban Centre/City University του Λονδίνου, και κατόπιν εκπαιδεύτηκε στην Eφαρμοσμένη Κινησιολογία (Applied Kinesiology).

 Το 1998-2002 εργάστηκε σε ιδρύματα, σχολεία και ψυχιατρικά νοσοκομεία του Λονδίνου, με άτομα από 4-100 ετών και τα τελευταία 12 χρόνια ιδιωτικά στην Αθήνα με ενήλικες με ψυχοσωματικά συμπτώματα και νευρώσεις. Έχει διδάξει Ανάλυση Κίνησης του Laban(LMA) στο LabanCentre και στο MetropolitanUniversityτου Λονδίνου. Το 2010 εκπαιδεύτηκε στην Νευροφυτοθεραπεία και στην Ανάλυση Χαρακτήρα στο  Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ», στην Αθήνα και το 2014 εκπαιδεύτηκε στην Σωματική Τραυματοθεραπεία με την Jane Simington. Από το 2004 διεξάγει βιωματικά σεμινάρια και θεραπευτικές ομάδες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 Έχει παρουσιάσει την δουλειά της στο Συνέδριο Πρόληψης της Παιδικής Κακοποίησης, στην Αθήνα που διοργανώνεται τακτικά από την Διεπιστημονική Εταιρία Ψυχολογικής Παρέμβασης  Όμπρέλα’ το 2008. Πορίσματα από την διπλωματική της εργασία έχουν αναφερθεί στο βιβλίο της Patricia Pallaro (2007),  "Authentic Movement: Moving the Body, Moving the Self, Being Moved".  Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο Ζωής διεξάγοντας τακτικές ομάδες αυτοβοήθειας με οροθετικούς για 2 χρόνια και πρόσφατα ξεκίνησε ομάδα Χοροθεραπείας σε ξενώνα υποδοχής ασυνόδευτων εφήβων από την Συρία και το Αφγανιστάν.

Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Δραματοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αποφοίτησε από το "Θέατρο Τέχνης, Καρόλου Κούν" με μεταπτυχιακές σπουδές Δραματοθεραπείας στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας μέσω θεάτρου "ΑΙΩΝ".

Έχει δουλέψει στο θέατρο και τον κινηματογράφο, σε μεγάλου και μικρού μήκους κινηματογραφικές παραγωγές.

Είναι μέλος της ομάδας "Ρlayback Ψ" από την σύστασή  της  το 2004, έως και σήμερα και διδάσκει θέατρο playback στην Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας "Παλμός".

Έχει εργαστεί ως δραματοθεραπεύτρια με ομάδες ψυχικά ασθενών, ατόμων στην απεξάρτηση, με ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και σε ατομικές συνεδρίες.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Amate performance" που δραστηριοποιείται στο κοινωνικό θέατρο.

Εκπαιδεύεται στην Συστημική - Οικογενειακή θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας "ΣΚΕΨΥΣ".

 

Εβίτα Μπάρτζελη - Ψυχολόγος, Art Therapist

Η Ευδοκία Μπάρτζελη είναι Απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Bari της Ιταλίας με παιδαγωγική κατάρτιση και πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales, μέλος της British Psychological Society.

Επίσης είναι απόφοιτος του μετεκπαιδευτικού προγράμματος «Ψυχοεκπαιδευτικές  παρεμβάσεις-Συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας στην ψύχωση» της Α΄Ψυχιατρικής κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών ΕΠΙΨΥ.

Είναι κάτοχος Master στην Art Therapy από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Έχει πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτικός ενώ έχει μετάσχει σε πολλές εκθέσεις.