Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Σεμινάριο: "Διατροφή στην παιδική ηλικία - Παιδική παχυσαρκία", 19/3/2016, 12:00-17:00

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους γονείς για τις βασικές αρχές της παιδικής διατροφής, να τους κατευθύνει στο πώς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να τρώνε σωστά. Κατά την διάρκεια του θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των παιδιών τους, έτσι ώστε να τις ακολουθήσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FoodMed – «Η τροφή μου, το φάρμακό μου».  Για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού συνεργάστηκαν ως εταίροι του προγράμματος το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, το Αγροτικό Πανεπιστήμιο του Πλόβντιβ, το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και το Πανεπιστήμιο Εβόρα της Πορτογαλίας.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 19/3/2016, 12:00-17:00

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ  - Κόστος συμμετοχής για φοιτητές και ανέργους: 30 ευρώ

 

Mε την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης και δίδεται σε όλους τους συμμετέχοντες το εκπαιδευτικό υλικό.

 

Εισηγήτρια Σεμιναρίου:                 

Πηγή Μαντζουράτου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η Πηγή Μαντζουράτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2006 αποφoίτησε από το τµήµα Επιστήµης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστηµίου Αθηνών και το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστηµίου «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή», µε κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση».

Από το 2005 έως το 2008 έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου τόσο στα πλαίσια των πτυχιακών διατριβών της όσο και για τις ανάγκες άλλων προγραμμάτων. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εστιάζεται στη διατροφή στην παιδική ηλικία, όπου ασχολήθηκε με υπέρβαρα παιδιά στα πλαίσια της µεταπτυχιακής της διατριβής ενώ παράλληλα συµµετείχε σε σεμινάρια με παιδοψυχίατρους για επίλυση προβλημάτων σε σχέση με το παραπάνω πρόγραμμα.

Από το 2006 είναι µέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και από το 2012 μέλος της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ίδιου Συλλόγου. Από το 2008 έως σήμερα έχει εργαστεί σε γυμναστήρια, αθλητικά και διατροφολογικά κέντρα ως διαιτολόγος. Παράλληλα, αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο και έχει συμμετάσχει σε ομιλίες για ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής. Επίσης, έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος TRACON για την Αγωγή Καταναλωτών καθώς και σε προγράμματα σε φαρμακεία και γιατρούς για ενημερώσεις σε συμπληρώματα διατροφής. Από το 2012 έως σήμερα συμμετέχει σε εκπαιδευτικές ενημερώσεις με θέμα τη διατροφή σε δημοτικά σχολεία του Ν. Αττικής. Από το Μάρτιο του 2014 έως σήμερα είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου στα πλαίσια του προγράμματος FOODMED για τη συγγραφή διατροφικών οδηγών και την εκπόνηση σεμιναρίων διατροφής για το κοινό.