Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Σεμινάριο: "Σχολικός εκφοβισμός", την Τετάρτη 30/3/2016, 17:00-20:00

Ένα σεμινάριο γύρω από ένα εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα που απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και αφύπνιση των ενδιαφερομένων γύρω από το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και η πρόταση μεθόδων πρόληψης και σωστής αντιμετώπισής του.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/3/2016 και ώρα 17:00 - 20:00, στο Ελληνοβρετανικό (Ρεθύμνου 2, δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Κόστος παρακολούθησης: 25€, Για φοιτητές : 20€

Δίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται έγκαιρη εγγραφή.

Παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-8217710 ή στο email : contact@bhc.gr .

 

Εισηγήτρια: Ελένη Ρηγούτσου, Κλινική Ψυχολόγος, D.E.S.S. Κλινικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο France-Compté

Η Ελένη Ρηγούτσου σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Franche – Comté στη Γαλλία, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία (D.E.S.S.).
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής.

Εργάζεται ιδιωτικά ως Κλινική Ψυχολόγος από το 1999. Διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας (ανθρώπινες σχέσεις, κατάθλιψη, άγχος, φοβίες…) τόσο στο χώρο της όσο και σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο.

Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων των Σχολών Γονέων, των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων που αφορούσαν την εκπαίδευση στις φυλακές, καθώς και των Εξ’ Αποστάσεως Προγραμμάτων Εκπαίδευσης.

Έχει συνεργαστεί με την Σχολή Δημόσιας Υγείας, με Κ.Ε.Κ, καθώς και με Φορείς Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ως σύμβουλος σε Προγράμματα που αφορούσαν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (άνεργους, τοξικομανείς, φυλακισμένους, μετανάστες, αποφυλακισμένους, παλιννοστούντες, τσιγγάνους).

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια (ψυχαναλυτικής κυρίως κατεύθυνσης, εκπαίδευσης ενηλίκων κτλ), σε Ελλάδα και εξωτερικό.