Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Νέο σεμινάριο: Ανάπτυξη της συναισθηματικής ευφυΐας μέσα από την εικαστική έκφραση για παιδιά και εφήβους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση τρόπων προσέγγισης και ψυχολογικής παρέμβασης παιδιών και εφήβων μέσα από τη χρήση της συμβολικής έκφρασης και η εκπαίδευση στη χρήση της τέχνης στη συμβουλευτική για παιδιά.

Απευθύνεται σε ψυχολόγους με πολυετή εμπειρία που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη ζωγραφική ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων των παιδιών. Επίσης απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να διαχειριστούν καλύτερα τα συναισθήματα τους και να βρουν τρόπους αντιμετωπισης δύσκολων συναισθημάτων με τη βοήθεια της μη λεκτικής επικοινωνίας (art language, art expression).


Θεματολογία:

1.      Εικαστική συνεδρία 1

2.      Εικαστική συνεδρία 2

3.      Εικαστική συνεδρία 3

4.      Ιστορική αναδρομή και το θεωρητικό πλαίσιο της θεραπείας μέσω της τέχνης στην ψυχολογία και την ψυχιατρική

5.      Η τεχνική της εικαστικής έκφρασης- Σημειώσεις

6.      Πώς μας βοηθάει η εικαστική δημιουργία

7.      Συνεργασία με διασυνδετική ομάδα

8.      Εικαστικές συνεδρίες 1-2-3. Παρουσίαση περιστατικών

9.      Παρουσίαση περιστατικού 1: ¨Αναλύοντας τον εσωτερικό κόσμο ενός εφήβου¨.

10.Παρουσίαση περιστατικού 2: ¨Συνομιλώντας με ένα 7χρονο παιδί¨.

11.Βιβλιογραφία

Διάρκεια: 3  τρίωρα

Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή (12,14 & 16/10/2015) ,  17:00-20:00

Κόστος: 100 ευρώ

Εισηγήτρια Σεμιναρίου:                 

Έλσα Δημοπούλου

Ψυχολόγος – Art Therapist

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Κοινωνική με Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας (Bsc). Συνέχισε τις σπουδές της στο King’s College όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία για παιδιά και εφήβους. Έχει απασχοληθεί ως παιδοψυχολόγος στον εκπαιδευτικό οργανισμό Place to Βe  όπου ήταν υπεύθυνη για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχολεία καθώς και στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Guy’s στο Λονδίνο. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο Διάγνωση και Αξιολόγηση Παιχνιδιού με τίτλο: «Τεχνικές αφήγησης ιστορίας για την αξιολόγηση των συναισθηματικών προβλημάτων και προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών». Το 2013 τελείωσε και το δεύτερο μεταπτυχιακό της στη συμβουλευτική ζευγαριού στο πανεπιστήμιο του Hull της Αγγλίας.

      Στην Ελλάδα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος με εξειδίκευση στη συμβουλευτική ζευγαριού, συμβουλευτική γονέων και στην εικαστική ψυχοθεραπεία για παιδιά. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στον επαγγελματικό προσανατολισμό για εφήβους από την ISON PSYCHOMETRICA.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, του British Association of Psychologists και του Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδος. Επίσης είναι επιστημονικός συνεργάτης της ΕuropaDonnaHellas-Πανευρωπαικής Ομοσπονδίας Κατά του Καρκίνου του Μαστού.