Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

"Pos Matome Griko" - Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

 

 

 

 

«Pos Matome Griko» -  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ελληνοβρετανικό κολλέγιο - Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος»

 

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012, 17.00 - 20.00

Κεντρικό κτίριο Ρεθύμνου 2, Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Pos Matome Griko», το Ελληνοβρετανικό κολλέγιο - Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς, με στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος (Αναλυτικό Πρόγραμμα και Εγχειρίδια Διδασκαλίας της Γκρίκο) και την ανάδειξη του γενικότερου ενδιαφέροντος για τη ζωντανή παρουσία της Γκρίκο στη λογοτεχνία και το θέατρο.

Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Pos Matome Griko» είναι ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Μεσογειακής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς   (Ιταλία), το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (Ελλάδα), η ΑΛΦΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο της Κύπρου (Κύπρος) και το Ινστιτούτο Μεσογειακού Πολιτισμού (Ιταλία).

 

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι:

1. Βασιλική Καβάγια, Φιλόλογος, Σχολείο ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος»

«Pos matome Griko: Η διδασκαλία της Γκρίκο σε παιδιά και ενήλικες. Τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας και τα Εκπαιδευτικά Εγχειρίδια».

2. Φωτεινή Καϊμάκη, Φιλόλογος-Ερευνήτρια του Πολιτισμού της Κ. Ιταλίας

«I zoi pu mia fora: η Γκρίκο, η γλώσσα των ποιητών, που περιγράφουν τη φτώχια και την καταπίεση των αλλοτινών χρόνων».

3. Alessandro Spiliotopulos, Σκηνοθέτης

«Διεθνής διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού μονόπρακτου στα ελληνικά της Κάτω Ιταλίας».

Παρουσίαση των τριών πρώτων έργων του διαγωνισμού, τα οποία γράφτηκαν στην Γκρίκο  από συγγραφείς που προέρχονται από τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο.

Θεατρικό αναλόγιο με παρουσίαση αποσπασμάτων των ανωτέρω έργων από τους ηθοποιούς Χριστίνα Γερογιάννη και Δημήτρη Νικολόπουλο.

4. Προβολή της Παρουσίασης της ταινίας «Encardia, Η πέτρα που χορεύει».

 

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Βασιλική Καβάγια ή την κ. Άννα Δημητρακοπούλου (Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο - Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος») στο τηλ. 210-8217710 ή στείλτε μήνυμα με το όνομα και την ιδιότητά σας στο alexander@bhc.gr ή στο ir@bhc.gr

Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του προγράμματος: www.e-griko.eu

Προσοχή: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο το συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Project number: 511495 – LLP-1-2010-IT-KA2-KA2MP

Agreement number: 2010- 4137/001-001