Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Ομιλία του κου Καρκανιά στο Χίλτον την 9/1/2017 με θέμα: «Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στις ευρωπαϊκές χώρες και αντίστοιχα εκπαιδευτικά βοηθήματα».

Ο πρόεδρος του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος", κος Κωνσταντίνος Καρκανιάς, μίλησε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στην ημερίδα «Η δυναμική των Αρχαίων Ελληνικών» στο Χίλτον, την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ). Ο κος Κωνσταντίνος Καρκανιάς παρουσίασε το θέμα «Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στις ευρωπαϊκές χώρες και αντίστοιχα εκπαιδευτικά βοηθήματα». Αναφέρθηκε στο τί ισχύει σε κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και στο ποιες είναι οι γενικές τάσεις. Σημείωσε την σημαντική προσπάθεια που κάνει η EUROCLASSICA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εταιρειών Κλασικών Φιλολόγων Ευρώπης) για την υποστήριξη των Κλασικών Γλωσσών καθώς και την συμβολή του ΟΔΕΓ και του δικού μας σχολείου στην ίδια προσπάθεια. Τέλος, πρόβαλε την θετική επίδραση της εκμάθησης των Αρχαίων Ελληνικών και της μελέτης των Αρχαίων Ελληνικών έργων στους νέους, οι οποίοι έτσι γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες, καλύτεροι επιστήμονες.

Κατά την ημερίδα εκτέθηκαν από το Σχολείο μας 60 βιβλία διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στα Γυμνάσια ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό των Αρχαίων Ελληνικών το 2008.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Καρκανιά πατώντας εδώ.