Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Ομάδα δραματοθεραπείας για παιδιά - Έναρξη 15/1/2018

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Από τη Μαρία Καρκανιά (Παιδαγωγό – Ψυχολόγο)

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

H Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί κατά βάση την δυναμική του θεάτρου.  Χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους όπως το παιχνίδι, το παίξιμο ρόλων, τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική, το γλυπτό, τις μάσκες, το κουκλοθέατρο, την αφήγηση ιστορίας, τη δραματοποίηση παραμυθιού.

Μέσα από τη διαδικασία τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα και αυθόρμητα μέσα από το θέατρο, τον αυτοσχεδιασμό, τη μεταμφίεση, την επιλογή ρόλων, την ταύτιση και αποστασιοποίηση από τους ρόλους τους.  Αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, μαθαίνουν να οριοθετούν τον εαυτό τους και τους άλλους, έρχονται σε επαφή με το σώμα και τις ανάγκες του και μαθαίνουν να το ακούνε και να το χρησιμοποιούν ως μέσο έκφρασης.  Τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι η δραματική έκφραση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η δραματική μεταφορά, η μετουσίωση, η προβολή, η ταύτιση.

Η δραματοθεραπεία βοηθάει στην κινητοποίηση της συναισθηματικής μνήμης (μνήμες από το παρελθόν, παιδικά βιώματα, σωματοποιημένες εμπειρίες).

Στόχος της ομάδας είναι η αλλαγή στάσης απέναντι στον προσωπικό εαυτό και στους άλλους, η ανάπτυξη λεκτικής και εξωλεκτικής επικοινωνίας, η ενδυνάμωση και η  καλυτέρευση του εαυτού και των διαπροσωπικών σχέσεων.

 

Η ομάδα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ΜΗΝΕΣ , κάθε Δευτέρα 17:00-18:30

ΕΝΑΡΞΗ: 15/1/18

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 5€/ συνάντηση