Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Υποστηρίζουμε και φέτος το Πρόγραμμα "Η Επιστροφή του Οδυσσέα"

ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018

21 - 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το Ελληνοβρετανικό υποστηρίζει και φέτος το πρόγραμμα "Η επιστροφή του Οδυσσέα".

Φέτος οι εκδηλώσεις για την επιστροφή του Οδυσσέα θα είναι πολύ πιο πλούσιες και θα γίνουν σε περισσότερες τοποθεσίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ήδη έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα προγράμματα για την Ιθάκη και την Πύλο ενώ έχει ετοιμαστεί για πρώτη φορά μια εκδήλωση στην Άμφισσα, από την περιοχή της οποίας καταγόταν ο παππούς του Οδυσσέα, ο Αυτόλυκος, ο οποίος του έδωσε και το όνομα (Οδυσσέας). Αναμένουμε εξ άλλου ότι στο Οδυσσειακό Δίκτυο θα προστεθεί και η Μαρώνεια στην Θράκη, που ήταν ο πρώτος σταθμός του Οδυσσέα μετά την αναχώρησή του από την Τροία.

Από τώρα μέχρι την αρχή των εκδηλώσεων θα ανακοινώνουμε καθημερινά τις εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι τις εκδηλώσεις μας υποστηρίζουν το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο Σύλλογος Φίλων του Ομήρου Ιθάκης, ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, η Ελληνοβρετανική Εκπαιδευτική και πολλοί εθελοντές. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν επίσης οι Δήμοι Ιθάκης, Πύλου – Νέστορος και Άμφισσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.thereturnofodysseus.gr καθώς και στην σελίδα του προγράμματος στο Facebook www.facebook.com/thereturnofodysseus/posts.