Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Νέος κύκλος σεμιναρίων: Εφηβεία

ΕΦΗΒΕΙΑ (Τετάρτη 17:00-20:00)

Εισηγήτρια: Τζίνα Θανοπούλου (Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ed.M., M.A Harvard University)

Έναρξη: Τετάρτη 11/11/15

 

Πρόγραμμα σεμιναρίων:

Ψυχοσωματικές & κοινωνικές αλλαγές στην εφηβεία, τί ζητούν τα παιδιά ...τί πρέπει να δίνουν οι γονείς

11/11/15

Καλλιέργεια ορίων &  συναισθηματικής ωριμότητας στη ζωή των εφήβων

18/11/15

Κοινωνικές αλλαγές και πώς να βοηθούμε τους εφήβους να αναπτύσσουν 'δυνατό εαυτό' & να αντιστέκονται στην εφηβεία,  πώς να μετατρέπουν αντίσταση σε δύναμη !

25/11/15

Προσαρμογή στο σχολικό χώρο, μαθησιακά (μαθησιακές δυσκολίες) και κοινωνικά

2/12/15

Αντιμετώπιση σχολικου εκφοβισμου (bullying

9/12/15

 

Τιμή μεμονωμένου σεμιναρίου: 25€                                             Για φοιτητές: 20€

Τιμή για όλο τον κύκλο: 100 €                                                       Για φοιτητές: 80 €

 

Η κ. Τζίνα Γ. Θανοπούλου, ( Ed.M. , M.A. HARVARDUniversity) είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική παιδιών, εφήβων & ενηλίκων, καθώς και στη Δραματοθεραπεία, στη χρήση του θεάτρου για τη Ψυχολογική Εξέλιξη και Θεραπεία Παιδιών, Έφηβων & Ενηλίκων.Στο HarvardUniversity, GraduateSchoolofEducation(HGSE)  εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική Παιδιών,  Εφήβων  σε «Ρίσκο» ( Risk& PreventionPsychology), καθώς στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών & στη Γυναικεία Ψυχολογία.Στο EmersonCollegeεξειδικεύτηκε στο Δραματοθεραπεία, (TheaterEducation- Dramatherapy), στη χρήση του Θεάτρου  για τη Ψυχολογική θεραπεία, υποστήριξη παιδιών, εφήβων, ενηλίκων.Είναι μέλος του μέλος του Δ.Σ. του HarvardclubofGreece, Σύλλογος Αποφοίτων του Παν. Harvardστην Ελλάδα (HarvardAlumniAssociation, HAA) από το 1998, όπου και διατέλεσε  Αντιπρόεδρος  &  Γενική Γραμματέας.  Είναι Έγκριτο μέλος της Ελληνικής &Ευρωπαϊκής  Εταιρείας Συμβουλευτικής  ΕΕΣ & ECAκαι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, AmericanPsychologicalAssociationAPA, # 8115-3381) από το 1996.

Ήταν 16 χρόνια Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής  του InternationalSchoolofAthens, ISA,( πρώην TASIS) & μέλος του ExecutiveCommitte. Καθώς και πριν για 4 χρόνια Συμβουλευτική Ψυχολόγος- CoordinatorτουΚέντρου Συμβουλευτικής  τουσχολείου PIERCEτου Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.Αυτή την εποχή διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο ( από 1998)  και έχει συνεργασία με το AthensMedicalPartners, όπου παρέχει Συμβουλευτική Υποστήριξη σε σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες.Είναι μόνιμη αρθρογράφος στη ηλεκτρονική εφημερίδα HuffingtonPostGr.         πάνω σε Ψυχολογικά, Εκπαιδευτικά και Κοινωνικά Θέματα & στο Διεθνές ψυχολογικό περιοδικό PSYCHOLOGIES. Συμμετέχει σε πολλές διεθνείς επιστημονικές ομάδες και συνέδρια στον τομέα της όπου παρουσιάζει την έρευνα της στο χώρο της Συμβουλευτικής Υποστήριξης &  Εκπαίδευσης  παιδιών, εφήβων & ενηλίκων.