Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Για 10η χρονιά το Ουκρανικό Σχολείο στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο

Για 10η χρονιά το Ουκρανικό Σχολείο στο Ελληνοβρετανικό ΚολλέγιοΤην 24/9/2011 χτύπησε για 10η χρονιά εναρκτήριο κουδούνι του Σχολείου του ΕΛΛΗΝΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ στις αίθουσες του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου.

Το Κολλέγιο από το 2001 βοηθά τον Σύνδεσμο στην οργάνωση μαθημάτων Ουκρανικής γλώσσας στα παιδιά Ουκρανών που ζουν στην Ελλάδα.  Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά είναι παιδιά από μεικτούς γάμους.

Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου κ. Καρκανιάς, έχει πολλές φορές διευκρινίσει, ότι αυτή η υποστήριξη είναι κατά κάποιο τρόπο αντίδωρο έναντι της υποστήριξης, την οποία η Ουκρανία προσφέρει στην διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και σε ομογενείς μας αλλά και σε άλλους.

Το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο ως γνωστόν λειτουργεί το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας ΜΡΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και πολλές φορές έχει βοηθήσει στην προσπάθεια διάδοσης ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία.

Κατά την φετινή έναρξη του Ουκρανικού Σχολείου η κα Μ. Καρκανιά, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Κολλεγίου, οργάνωσε μια μικρή δεξίωση με αναψυκτικά και ροφήματα για τους μαθητές του Σχολείου και τους γονείς τους.

Στις φωτογραφίες φαίνονται στιγμιότυπα από την έναρξη αλλά και την δεξίωση που ακολούθησε.

Για 10η χρονιά το Ουκρανικό Σχολείο στο Ελληνοβρετανικό ΚολλέγιοΓια 10η χρονιά το Ουκρανικό Σχολείο στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο