Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

To Ελληνοβρετανικό Υποστηρικτής του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού F1 (Formula 1) in Schools Ελλάδος 2014

 

 

To Ελληνοβρετανικό Υποστηρικτής του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού F1 (Formula 1) in Schools Ελλάδος 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός F1 in Schools Ελλάδος 2014

Στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens

- Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Απριλίου 2014

- Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Απριλίου 2014

- Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Μαΐου 2014

 

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας λαμβάνει χώρα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τις Κυβερνήσεις αρκετών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας, ΗΠΑ, ΗΑΕ, Κύπρου.

Στο F1 in Schools οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, κατασκευάζουν τα δικά τους F1 μοντέλα αυτοκινήτων από ξύλο balsa, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula 1.

Οι επισκέπτες του The Mall Athens θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν με έτοιμα μοντέλα F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa, να ανακαλύψουν τα μυστικά της τεχνολογίας της Formula 1, να διασκεδάσουν δημιουργικά, να θαυμάσουν από κοντά την δημιουργικότητα των Ελλήνων μαθητών και να επιβραβεύσουν την προσπάθειά τους να καινοτομήσουν. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό F1 in Schools θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην 24m πίστα με έτοιμα μοντέλα F1 αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος υλοποίησης του διαγωνισμού F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, «…σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 αυτοκινήτων, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον».

«Φιλοξενώντας έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας για μαθητές, το εμπορικό κέντρο The Mall Athens ταυτίζεται με την εισαγωγή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και με ενέργειες που αναδεικνύουν την δημιουργικότητα και το ταλέντο μαθητών στην χώρα μας», υποστηρίζει ο διευθυντής του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, Ευάγγελος Ζαρκαλής.

Στην Ελλάδα είναι η τρίτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος και στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος, σχολικής περιόδου 2013 – 2014, δήλωσαν συμμετοχή 59 ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, από 38 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Αγώνων του F1 in Schools, οι ομάδες αποτελούνται από 3 έως 6 μαθητές (βασικά μέλη) με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες ο καθένας, όπως ο αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής F1 μοντέλου, κατασκευαστής F1 μοντέλου, γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων ομάδας, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης ομάδας.

Η νικήτρια ομάδα μαθητών του 3ου Πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in Schools Ελλάδος 2014 θα κερδίσει μια Υποτροφία για σπουδές στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο και θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in Schools 2014, που θα διενεργηθεί τον Νοέμβριο του 2014 στο Abu Dhabi, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1. Δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν και οι ομάδες που καταλαμβάνουν την 2η και 3η θέση στα Εθνικά τους πρωταθλήματα, σχηματίζοντας ομάδες συνεργασίας μεταξύ δύο ή και τριών διαφορετικών χωρών.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools Ελλάδος 2014 διοργανώνεται από την επιχείρηση SETApps, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Inspiring Science Education.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο http://www.f1inschools.gr