Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Ετήσια Έκθεση Αρχιτεκτονικής στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο

Πολύ αξιόλογη δουλειά παρουσίασαν οι σπουδαστές του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης που διοργανώνουμε. Η δουλειά που παρουσιάζεται είναι κυρίως από το μάθημα της σύνθεσης και αποτελείται από γραμμικά και ελεύθερα σχέδια με την χρήση κολάζ, φωτογραφιών καθώς και μακέτες, κατασκευές άλλα και video-art τα οποία και αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική τους πρόταση. Αναρτήθηκαν τα καλύτερα έργα των σπουδαστών. Βραβεία για την καλύτερη δουλειά απονεμήθηκαν σε δύο σπουδάστριες του πρώτου έτους και σε έναν σπουδαστή του δευτέρου για την αφοσίωση που έδειξαν στην δουλειά τους.

Οι σπουδές στα Αγγλικά Αρχιτεκτονικά Πανεπιστήμια απαιτούν έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα Το Αρχιτεκτονικό στούντιο ή μάθημα της σύνθεσης αποτελεί το βασικό μάθημα στις σχολές Αρχιτεκτονικής παγκοσμίως το οποίο και αποσκοπεί στην εξέλιξη μιας αρχιτεκτονικής ιδέας σε αρχιτεκτονική πρόταση. Η αρχιτεκτονική ιδέα εμπνέεται από την πόλη, τους πολίτες, το περιβάλλον, την φύση και όλους τους παράγοντες που συνθέτουν τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο ζούμε. Ο κάθε σπουδαστής εμπνέεται και αναλύει μέσα από τα δικά του μάτια συγκεκριμένα σημεία της πόλης και μέσα από αυτά δημιουργεί μια πολύ προσωπική αρχιτεκτονική πρόταση. Η πρόταση αυτή προκύπτει από μια σειρά συνδεδεμένων εργασιών.

Εκτός από το μάθημα της Σύνθεσης, οι σπουδαστές μας κάνουν και Ιστορία και Θεωρία Αρχιτεκτονικής, Visual Studies, Photoshop, ArchiCad, AutoCad, Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό, Μηχανική, Αντοχή Υλικών καθώς και Επαγγελματική Κατάρτιση του Αρχιτέκτονα.

Το τετραετές μας πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές μας 2 επιλογές όσο αφορά τις σπουδές τους. Μετά το δεύτερο έτος σπουδών τους στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, έχουν την δυνατότητα επιλογής είτε εισαγωγής τους στο 2ο έτος πανεπιστήμιου Αρχιτεκτονικής στην Μεγάλη Βρετανία που θα τους απονέμει ΒΑ ή ΒSc στην Αρχιτεκτονική (RIBA I), είτε την συνέχιση των σπουδών τους στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο που θα τους απονέμει BSc in Architectural Design Technology με σπουδές εξολοκλήρου στην Ελλάδα.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης και οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 27 Ιουνίου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό τους μήνες Ιούλη, Αύγουστο και Σεπτέμβρη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 17 : 00 ως τις 21:00.
Αξίζει να την επισκεφτείτε και να πάρετε μία γεύση από το Αγγλικό Αρχιτεκτονικό στυλ!