Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Τα έργα των σπουδαστών του τμήματος Art Therapy εκτίθενται στους χώρους του Ελληνοβρετανικού

 

Οι σπουδαστές του τμήματος Art Therapy του Ελληνοβρετανικού, παρακολουθούν στο πλαίσιο των σπουδών τους το μάθημα "Θεραπεία μέσω των εικαστικών τεχνών". 

Το μάθημα αυτό είναι  θεωρητικό και βιωματικό. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στην εφαρμογή της θεραπείας μέσω των Εικαστικών στην πράξη, στην ελεύθερη έκφραση μέσω των εικαστικών δημιουργιών και μαθαίνουν να κατανοούν την δυναμική της Ψυχικής διαταραχής έτσι όπως αυτή αποδίδεται μέσα από το έργο. Εκπαιδεύονται στην απεικονιστική έκφραση, την προβολή, την ερμηνεία και την θεραπεία μέσω της δημιουργικής έκφρασης.

Τα έργα επάνω στα οποία εργάστηκαν οι σπουδαστές του τμήματος κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, σε συνεργασία με την καθηγήτριά τους κα. Εβίτα Μπάρτζελη, εκτίθενται στους χώρους υποδοχής του Ελληνοβρετανικού.  Η έκθεση εμπλουτίζεται συνεχώς με τα νέα έργα των σπουδαστών και είναι ανοιχτή σε όλους  - σπουδαστές άλλων σεμιναρίων και προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης, στους μαθητές του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος" αλλά και σε όποιον επισκέπτεται τον χώρο του Ελληνοβρετανικού.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την έκθεση.