Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Νέο βιωματικό σεμινάριο: "Γιατί επιλέγουμε τον σύντροφο που επιλέγουμε;", 4/2/2017, 12:00 - 17:00

«Γιατί επιλέγουμε τον σύντροφο που επιλέγουμε;»

Σάββατο 4/2/2017, 12:00 – 17:00

Βιωματικό σεμινάριο ( Χορήγηση του τεστ)

Η επιλογή του συντρόφου μας είναι μία ασυνείδητη επιλογή που προέρχεται από τη θεμελιώδη φαντασίωση που διαμορφώσαμε στην παιδική μας ηλικία.

Επιλέγουμε συντρόφους για να  επιβεβαιώσουν τις πρωταρχικές σχέσεις αγάπης σύμφωνα με τις οποίες διαμορφωθήκαμε και μάθαμε να αγαπάμε και να μας αγαπούν.

Επιλέγουμε συντρόφους που θα μας επιβεβαιώσουν ή ματαιώσουν , αποδεχτούν ή απορρίψουν , που θα δώσουν ή θα πάρουν , που θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη μας  ή θα μας προδώσουν .

Ποια είναι η σχέση των μοτίβων που έχουμε υιοθετήσει στις διαπροσωπικές μας σχέσεις με τις πρωταρχικές μας σχέσεις αγάπης. Πώς υιοθετήσαμε αυτά τα μοτίβα συμπεριφοράς, πώς μπορούμε να απεμπλακούμε από αυτά και να προχωρήσουμε σε νέα μοτίβα σχέσεων και συμπεριφορών.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γίνουμε οι σύντροφοι που θέλουμε πραγματικά να είμαστε και να δημιουργήσουμε τη σχέση που αληθινά επιθυμούμε για μας.

Το σεμινάριο αυτό πραγματεύεται τα παραπάνω θέματα μέσα από το τεστ επιλογής συντρόφων που βασίζεται στο Ψυχογενετικό μοντέλο της  Anne Teachworth.  

 

Τιμή σεμιναρίου: 50€     Για φοιτητές: 40€

 

Εισηγήτρια: Μαρία Καρκανιά, Παιδαγωγός – Ψυχολόγος (Πανεπιστήμιο Αθηνών, University of Wales)

Η Μαρία Καρκανιά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού του University of Wales.

Έχει σπουδάσει Χορό μοντέρνο(ISTD) , αφρικάνικο , φλαμένκο(Spanish D.S) και σύγχρονο στις σχολές Χορού Ντιάνα Θεοδωρίδου, Φωκάς Ευαγγελινός, studio Χορού- Χώρος (Μέτσης)  και Θέατρο ΠΚ.

Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού).

Είναι Ψυχολόγος με Ψυχαναλυτική κατεύθυνση και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους.

Εξειδικεύεται στη χορήγηση και ερμηνεία των προβολικών τεστ H.T.P(House-Tree- Person) , Draw a mother with her child, Kinetic Family, fairy Tale Test και των ψυχομετρικών τεστ ‘Ariston Career Guidance’ και ‘ Ariston Learning Styles’( Ariston Computer Academy).

Είναι συγγραφέας της  παιδικής σειράς βιβλίων «Ανακαλύπτω τα Επαγγέλματα»( Εκδοτική Άλφα).

Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων (B.P.S).