Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Περιβάλλον

http://www.unep.org
Το πρόγραμμα για το περιβάλλον του ΟΗΕ παρουσιάζει πλήθος στοιχείων για το περιβάλλον , τις ανάγκες του και την καταστροφή που του προκαλούν οι καθημερινές μας δραστηριότητες . Επίσης , προτάσεις για απλά πράγματα που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε για να βοηθήσουμε τη φύση να αναπαύσει .

http://www.foe.co.uk
Οι “Φίλοι της Γης” είναι ένα διεθνές δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων με αντιπροσώπους σε 68 χώρες , που στοχεύουν στην άσκηση πίεσης των τοπικών αρχών και κυβερνήσεων για ζητήματα οικολογικά. Στα περιεχόμενα του συγκαταλέγονται ένα μεγάλο αρχείο με στοιχεία για δεκάδες περιβαλλοντικά θέματα, η δυνατότητα συμμετοχής σε οικολογικές καμπάνιες, links κ.λπ

http://www.planetsave.com
Ένα portal για τη σωτηρία του πλανήτη γεμάτο ειδήσεις και πληροφορίες σχετικές με το περιβάλλον, την υγειά και την ευεξία . Εναλλακτικά άρθρα από όλο τον κόσμο , χιούμορ, καυστικά σχόλια δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό καθημερινά με στόχο την ευαισθητοποίηση των αναγνωστών για την προστασία του περιβάλλοντος .

http://www.sierraclub.org
Με έτος ίδρυσης το 1892 το Sierra Club είναι ένας από τους παλαιότερους περιβαλλοντικούς οργανισμούς στον κόσμο και από τους πλέον διάσημους. Το site του είναι πληρέστατο, ενημερωτικό και έγκυρο για όλα τα θέματα που αφορούν τη σχέση ανθρώπου και φύσης . Η ειδησεογραφία και θεματολογία του ανανεώνονται καθημερινά .

http://www.panda.org
Οι σελίδες του WWF , το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση , περιέχουν πλήθος πληροφοριών για το περιβάλλον , τα προβλήματα και τις προτάσεις για τη λύση τους .

http://www.cres.gr
Το Ελληνικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παρουσιάζει το μέλλον της ενέργειας και τις ελπίδες της ανθρωπότητας για καθαρότερα καύσιμα .

http://www.greenpeace.org
Στο site της διασημότερης οικολογικής οργάνωσης ο πολίτης θα διαβάσει ειδήσεις από όλα τα περιβαλλοντικά μέτωπα και θα βρει στοιχεία για το πώς μπορεί να βοηθήσει την υγειά του πλανήτη .

http://ww2010.atmos.uiuc.edu/(Gh)/guides/mtr/home.rxml
Μια καλή πηγή γνώσης για τα μυστήρια της μετεωρολογίας είναι ο ηλεκτρονικός οδηγός , που έχει ετοιμάσει το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις . Θα βρείτε εξήγηση για όλα τα καιρικά φαινόμενα με multimedia σχεδιαγράμματα , κινούμενα σχέδια , προσομοίωση στον υπολογιστή , βίντεο και ήχο .

http://www.gsfc.nasa.gov/gsfc/earth/imaging/landsat.htm
Η Γη από ψηλά , όπως δεν την έχετε δει ποτέ , σας προσφέρει η NASA μέσα από τις σελίδες του προγράμματος Landsat. Πρόκειται για ένα δορυφόρο που φωτογραφίζει αδιάκοπα τη Γη . Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που περιέχει είναι εντυπωσιακά και συχνά αποκαρδιωτικά για την κατάσταση του πλανήτη .

http://europa.eu.int/comm/environment/youth/indexswf-en.html
Ένα site αφιερωμένο στο περιβάλλον ειδικά φτιαγμένο για τους νέους της Ευρώπης.Οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τι είναι το περιβάλλον , ποια είναι τα προβλήματα που απασχολούν πολιτικούς και οικολόγους , τι γίνεται για την επίλυση τους και τι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι .

ΑΛΛΟΙ ΚΟΜΒΟΙ
http://earthobservatory.nasa.gov
http://www.weather.com
http://www.meteo.fr
http://www.accuweather.com
http://www.noaa.gov
http://home.fujifilm.com/efa/mm/index4.html
http://www.mbayaq.org