Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Εισαγωγικό σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας, 17/6/2016, 17:00 - 20:00

 

"Μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα για έναν άνθρωπο μέσα σε μια ώρα παιχνιδιού από ότι μέσα σε ένα χρόνο συζήτησης"

Το εισαγωγικό σεμινάριο στην Παιγνιοθεραπεία δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο της Παιγνιοθεραπείας. Πρόκειται για μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση η οποία χρησιμοποιεί το παιχνίδι μέσα από τις διάφορες μορφές του: παραμύθια- μύθους, ζωγραφική, ρόλους, θεραπευτικές κάρτες, άμμο, μινιατούρες, αθύρματα, πλαστελίνη, πηλό, κολάζ, κίνηση, κ.ά.. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι συμμετέχοντες διευκολύνονται στην αυτοέκφρασή τους και στην ανάπτυξη του δημιουργικού τους δυναμικού ώστε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους τόσο σε (δια)προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται με βιωματικό τρόπο ενώ ακολουθεί η σύνδεσή τους με το θεωρητικό υπόβαθρο της Παιγνιοθεραπείας.

Αυτό το σεμινάριο αποτελεί το πρελούδιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Επαγγελματικής Εξειδίκευσης που αφορά στη «Χρήση της Παιγνιοθεραπείας στην Υγεία και την Εκπαίδευση». 

 

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ   •    Κόστος συμμετοχής για φοιτητές και ανέργους: 20 ευρώ

Δίδεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης

 

Εισηγήτρια Σεμιναρίου:  Αντιγόνη Κεμερλίογλου, Ψυχολόγος - Παιγνιοθεραπεύτρια

Η Αντιγόνη Κεμερλίογλου είναι Ψυχολόγος- Παιγνιοθεραπεύτρια, απόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου La Verne, και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στην «Ψυχολογία της Υγείας»  (University of Stirling) και την «Ψυχολογία της Εκπαίδευσης» (University College London).Επιπλέον έχει περαιτέρω μετεκπαίδευση στην «Παιγνιοθεραπεία» ( «Το Άθυρμα») και την επαγγελματική εποπτεία στην Παιγνιοθεραπεία &  Δραματοθεραπεία (“Έρμα”). Επαγγελματικά έχει συνεργαστεί με Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας πρόληψης.  Είναι εξωτερικός συνεργάτης σε παιδικούς σταθμούς όπου κάνει παρατήρηση παιδιών, παρέμβαση στην τάξη, συμβουλευτική και ομάδες γονέων, καθώς και εποπτεία παιδαγωγών. Έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτης επιλεγμένων περιοδικών και έχει συγγραφικό έργο σε θέματα που άπτονται του ευρύτερου φάσματος της ψυχικής υγείας. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία σε πανεπιστημιακά προγράμματα κρατικών Βρετανικών και Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα σε τομείς που ειδικεύονται στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική. Συνεργάζεται με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο πρόγραμμα “Teachers4Europe- Ambassadors” όπου είναι υπεύθυνη σχεδιασμού και συντονίστρια βιωματικών δραστηριοτήτων για τους δασκάλους και τους σχολικούς συμβούλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα διατηρεί γραφείο ως Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια όπου βλέπει παιδιά, γονείς, εφήβους, και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Κάνει συστηματικά βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια Παιγνιοθεραπείας σε ευρύ και σε ειδικό κοινό, και συμμετέχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών - Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ).