Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Εισαγωγικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας, 24/6/2016, 17:00-20:00

Η Δραματοθεραπεία είναι η χρήση του θεάτρου και του δράματος για θεραπευτικούς σκοπούς. Αποτελεί σήμερα μια κατοχυρωμένη επιστημονικά θεραπευτική μέθοδο, ατομική ή ομαδική, που εξετάζει τα θέματα του θεραπευόμενου μέσα από τη μεταφορά τους σε κάποια πράξη δημιουργίας. Μια τέτοια διεργασία μπορεί να περιλαμβάνει το παιχνίδι των ρόλων, τη συμβολοποίηση του σώματος, του χώρου ή κάποιου αντικειμένου, την τελετουργία, τη μυθοπλασία, την αφήγηση, την κατασκευή θεατρικής παράστασης. Το σώμα, ο λόγος, η φαντασία, τα σύμβολα, ενεργοποιούνται ολιστικά σε ένα συλλογικό υπαρξιακό ταξίδι.

 

Το υλικό αυτού του σεμιναρίου βασίζεται σε μια τεχνική που ανέπτυξε στο Ισραήλ ο  Δραματοθεραπευτής Mooli Lahad στα τέλη του 1980 και ονομάζεται “6 PART STORY MAKING” (6PSM) Σκοπό έχει, χρησιμοποιώντας τις ιστορίες των συμμετεχόντων να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν την πραγματικότητα τους, ώστε να συναντήσουν τον έξω κόσμο.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ   •    Κόστος συμμετοχής για φοιτητές και ανέργους: 20 ευρώ

Δίδεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης

 

Εισηγήτρια Σεμιναρίου:  Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Δραματοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το "Θέατρο Τέχνης, Καρόλου Κούν" με μεταπτυχιακές σπουδές Δραματοθεραπείας στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας μέσω θεάτρου "ΑΙΩΝ". Έχει δουλέψει στο θέατρο και τον κινηματογράφο, σε μεγάλου και μικρού μήκους κινηματογραφικές παραγωγές. Είναι μέλος της ομάδας "Ρlayback Ψ" από την σύστασή  της  το 2004, έως και σήμερα και διδάσκει θέατρο playback στην Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας "Παλμός". Έχει εργαστεί ως δραματοθεραπεύτρια με ομάδες ψυχικά ασθενών, ατόμων στην απεξάρτηση, με ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και σε ατομικές συνεδρίες. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Amate performance" που δραστηριοποιείται στο κοινωνικό θέατρο. Εκπαιδεύεται στην Συστημική - Οικογενειακή θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας "ΣΚΕΨΥΣ".