Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Δωρεά 1000 βιβλίων στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο

Το κολλέγιο έχει δημιουργήσει από το 1989 μια πολύ καλή βιβλιοθήκη, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς και με αγορές νέων βιβλίων αλλά και με δωρεές η παραχωρήσεις.

Έτσι η βιβλιοθήκη έχει μεταξύ άλλων δεχθεί δωρεές σημαντικών αριθμών βιβλίων από τον Πρόεδρο τοθ Κολλεγίου Κ. Καρκανιά αλλά και την συγγενή εταιρία ΑΛΦΑ εκδοτική.

Επίσης στο τομέα της Ελληνικής Γλώσσας  έχει παραχωρηθεί μεγάλος αριθμός βιβλίων από τον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

Προσφάτως όμως δεχθήκαμε μια πολύ σημαντική δωρεά από τον δόκτορα Ιωάννη Μυλωνάκη, την οποία δεν περιμέναμε και για αυτό μας συγκίνησε ιδιαίτερα.

Ο κος Μυλωνάκης δώρισε στους τομείς της Οικονομίας, της Διοίκησης, του Μάρκετινγκ, τα οποία ο ίδιος συνέλεγε τα τελευταία 10 χρόνια για τις ανάγκες προετοιμασίας και δημοσίευσης πολλών δεκάδων επιστημονικών εργασιών.

Τα βιβλία λοιπόν πέραν της αναμφισβήτητης και σημαντικής αντικειμενικής τους αξίας έχουν πρόσθετη αξία, γιατί αποτελούν μια “ολοκληρωμένη”  βιβλιοθήκη.

Τα βιβλία της δωρεάς έχουν ήδη καταλογογραφηθεί και έχουν ενταχθεί στην βιβλιοθήκη του Κολλεγίου.

Θεωρούμε απαραίτητο σε αυτό το σημείο να πούμε δυό λόγια για τον δωρητή.

Ο κος Μυλωνάκης έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.  Έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις σε Τράπεζες, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο ΝΑΤΟ, τον ΠΟΕ και από το 1995 με διακοπές εργάζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην Διεύθυνση Εξωτερικού Χρέους. Έχει διδάξει σε Κολλέγια αλλά και Πανεπιστήμια επί 20 σχεδόν χρόνια. Έχει δημοσιεύσει 172 επιστημονικές εργασίες σε ξένα περιοδικά με κριτές . Έχει 114 βιβλιογραφικές ετεροαναφορές σε εργασίες του.

Από τα ανωτέρω φαίνεται ο λόγος για τον οποίο ο Ι.Μυλωνάκης δημιούργησε αυτή την ενημερωτική βιβλιοθήκη την οποία μας δώρισε.

Δωρεά 1000 βιβλίων στο Ελληνοβρετανικό ΚολλέγιοΔωρεά 1000 βιβλίων στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο