Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Εισαγωγικό σεμινάριο χοροθεραπείας, 10/6/2016, 17:00-20:00

Το σεμινάριο είναι μια βιωματική εισαγωγή στην ύλη που θα διδαχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Η χρήση της Χοροθεραπείας στην εκπαίδευση και την υγεία» που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2016 στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την εκπαίδευση πάνω στις αρχές και τις μεθόδους της Χοροθεραπείας, αλλά συγχρόνως να ανακαλύψουν για τον εαυτό τους πώς εκφράζουν τον εαυτό τους και πώς αλληλεπιδρούν μέσα από το σώμα τους με τους άλλους. Το υλικό του σεμιναρίου βασίζεται σε μία σύνθεση των αναπτυξιακών μυοσκελετικών μοτίβων μελετημένα από την Ι. Bartenieff, το σύστημα LMAτου Laban, και διάφορες μεθοδολογίες σωματικής εργασίας που χρησιμοποιούνται στην Χοροθεραπεία.

Κόστος: 30€, φοιτητικό 20€, μέγιστος αριθμός: 20 άτομα

 

Εισηγήτρια:Αναστασία Νικολίτσα, Χοροθεραπεύτρια, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε στις 04/08/74. Εκπαιδεύτηκε από πολύ μικρή στην τέχνη του χορού και συνέχισε σε επαγγελματικό επίπεδο τις σπουδές της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Άννας Πέτροβα.  Κατόπιν, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Xoροθεραπείας (Μ.Α. inDanceMovementPsychotherapy) στο LabanCentre/CityUniversityτου Λονδίνου, και κατόπιν εκπαιδεύτηκε στην Eφαρμοσμένη Κινησιολογία (AppliedKinesiology).

 Το 1998-2002 εργάστηκε σε ιδρύματα, σχολεία και ψυχιατρικά νοσοκομεία του Λονδίνου, με άτομα από 4-100 ετών και τα τελευταία 12 χρόνια ιδιωτικά στην Αθήνα με ενήλικες με ψυχοσωματικά συμπτώματα και νευρώσεις. Έχει διδάξει Ανάλυση Κίνησης του Laban(LMA) στο LabanCentreκαι στο MetropolitanUniversityτου Λονδίνου. Το 2010 εκπαιδεύτηκε στην Νευροφυτοθεραπεία και στην Ανάλυση Χαρακτήρα στο  Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ», στην Αθήνα και το 2014 εκπαιδεύτηκε στην Σωματική Τραυματοθεραπεία με την JaneSimington. Από το 2004 διεξάγει βιωματικά σεμινάρια και θεραπευτικές ομάδες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 Έχει παρουσιάσει την δουλειά της στο Συνέδριο Πρόληψης της Παιδικής Κακοποίησης, στην Αθήνα που διοργανώνεται τακτικά από την Διεπιστημονική Εταιρία Ψυχολογικής Παρέμβασης  Όμπρέλα’ το 2008. Πορίσματα από την διπλωματική της εργασία έχουν αναφερθεί στο βιβλίο της PatriciaPallaro(2007),  "AuthenticMovement: MovingtheBody, MovingtheSelf, BeingMoved".  Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο Ζωής διεξάγοντας τακτικές ομάδες αυτοβοήθειας με οροθετικούς για 2 χρόνια και πρόσφατα ξεκίνησε ομάδα Χοροθεραπείας σε ξενώνα υποδοχής ασυνόδευτων εφήβων από την Συρία και το Αφγανιστάν.

Για συμμετοχές: 210-8217710, contact@bhc.gr